SIBEX Dow Jones, scadenţa septembrie, a preluat bruma de interes speculativ rămasă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 iunie 2014

Din cele 32 de simboluri care aveau scadenţa vineri, doar DEDJIA_RON iunie a intrat serios în strategiile speculative, totalizând, până la ora 16.25, limita permisă pentru speculaţiile pe această scadenţă, 120 de contracte. Ultima tranzacţie s-a realizat la o valoare de 16.962 de puncte a DEDJIA_RON. Numărul poziţiilor care au rămas nelichidate a fost de 974. Închiderea acestora a fost efectuată de către Casa Româna de Compensaţie în cursul zilei de sâmbăta, 21 iunie 2014. Dintre simbolurile care au avut zi de scadenţă s-au mai consemnat speculaţii pe DEFCB (Facebook) şi DEAPL (Apple), dar volumul a fost modest, de numai 4 contracte pentru fiecare produs.

Speculatorii activi care urmăresc evoluţia Dow Jones şi-au mutat bruma de interes rămasă pe scadenţa septembrie 2014, încheind 557 de contracte. Cotaţia futures a indicelui a crescut cu 25 de puncte şi a ajuns la 16.853 de puncte.

Dintre produsele derivate care nu au avut zi de scadenţă s-a speculat destul de timid pe perechea euro/dolar, care a atras vineri 40 de contracte pe scadenţa septembrie, speculatorii ducând preţul monedei unice la 1,33594 USD, după o scădere de numai 0,5%.

Derivatul pe aur cu simbolul SIBGOLD a fost preferat pentru 23 contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia unciei a crescut cu 5,8 USD şi a închis la 1316,3 dolari.

Per total, şedinţa de vineri s-a încheiat cu un volum de 783 de contracte cu o valoare echivalentă de 12,62 milioane de lei.

În cele cinci şedinţe ale săptămânii trecute, numărul contractelor a fost de 5063, Sibex reuşind să revină la o medie de 1000 de contracte pe şedinţă, datorită volumului cifrat la 1777 de contracte înregistrat miercuri. În restul şedinţelor s-au consemnat totaluri de sub 900 şi 800 de contracte, semn că interesul jucătorilor este în continuare redus, iar şedinţe cum a fost cea de miercurea trecută se datorează conjuncturii aduse de ştirile de pe pieţele externe, în special din SUA.

La Sibex, şedinţa de vineri 20 iunie a fost ultima zi de tranzacţionare pentru contractele futures DEBIO, DEBRD, DEBRK, DEBVB, DEEBS, DEELMA, DEFPR, DERRC, DESBX, DESIF1, DESIF2, DESIF3, DESIF4, DESIF5, DESNP, DETEL, DETGN, DETLV, EUR/RON, USD/RON, DEDJIA_RON, DEDJIA_USD, DEAPL, DEFCB, DEGGL, DEMCD, DEVSA, DEADD, DEBAY, DEBMW, DEDBK, DEEON pe scadenţa iunie 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb