SIBEX Fluctuaţii mixte la debutul săptămânii

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 aprilie 2013

La Sibex, pe fondul unei evoluţii mixte a cotaţiilor, interesul speculativ nu a excelat în prima jumătate a şedinţei de la debutul săptămânii. Cotaţia euro faţă de dolar, respectiv cotaţia Dow Jones au crescut iniţial, în vreme ce preţul aurului se deprecia. După ora 16.30, atât euro cât şi DEDJIA_RON au intrat pe minus. Tot pe minus se afla şi preţul futures al acţiunii SIF Oltenia.

Speranţele pentru îmbunătăţirea lichidităţii se legau de evoluţia din partea a doua a zilei, şi mai ales de ceea ce se întâmplă după deschiderea pieţei de la New York, care are loc la ora 16.30, ora României. În contextul dat, la ora 16.45 se observau circa 400 de contracte. Valoarea tranzacţiilor era de 4,74 milioane lei. Piaţa sibiană a urmărit, în linii mari, evoluţia externă de pe pieţele futures din SUA şi Europa.

Dintre produsele tranzacţionate, derivatele pe Dow Jones erau cele mai căutate. Numărul contractelor DEDJIA_RON iunie, încheiate până la ora 16.45, era de aproape 200. La ora menţionată, indicele scădea cu 41 de puncte, valorând 14.452 de puncte. Pe piaţa americană variaţiile erau modeste, investitorii aşteptând rezultatele financiare ale Alcoa Inc, a căror publicare marchează startul ultimei perioade de raportări din sezon.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, interesul speculativ înregistrat după aproape şapte ore de tranzacţionare era modest. Numărul contractelor încheiate era de 116 pe scadenţa iunie. Pentru aceasta, moneda unică pierdea 0,02% faţă de dolar şi era cotată la 1,30180 USD.

Pe pieţele valutare externe, euro pendula în apropierea maximului pe două săptămâni. Conform analiştilor, perspectivele pentru moneda comună sunt umbrite de încetinirea economiei din euro-zonă. Euro se aprecia în schimb destul de generos faţă de yen pe piaţa sibiană, în ton cu direcţia de pe pieţele externe, unde moneda japoneză şi-a continuat declinul. Numărul contractelor EUR/JPY_RON era de 46 iar cotaţia monedei comune creştea cu 0,81%, la 128,15 yeni.

Pe segmentul derivatelor pe mărfuri se tranzacţiona la nivel modest aurul. Numărul contractelor SIBGOLD aprilie era de 44. Uncia pierdea 4,8 USD şi era cotată la 1575,1 USD. Pentru SIBGOLD_RON se consemnau 13 contracte iar preţul unciei era de 1573,8 USD, în scădere cu 7,3 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb