SIBEX Interes redus pentru derivate

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 septembrie 2016

Pe piaţa Sibex, în prima jumătate a sesiunii de la debutul săptămânii, interesul pentru derivate a fost unul extrem de scăzut. Datele de la ora 17.15 indicau doar 12 contracte cu o valoare de aproape 16.000 de lei, iar perspectivele pentru partea secundă a zilei nu erau unele încurajatoare, în contextul în care la bursa de la New-York nu s-au efectuat tranzacţii, aceasta fiind închisă, americanii serbând Labor Day. (Ziua Muncii)

Toate cele 12 contracte menţionate au fost încheiate pe derivatul care are ca activ suport preţul aurului. Pentru scadenţa octombrie, identificată prin simbolul GOLD 16J, uncia de aur era cotată la 1326 dolari, după o creştere de 10,5 USD faţă de "start of day price"[1] ( 1315,5 USD). Comparativ cu închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute, metalul nobil creştea timid cu numai 0,7 USD.

Derivatele pe Dow Jones şi valute lipseau din statistică. Totodată, nici pe piaţa spot a Sibex nu se înregistra nicio tranzacţie.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb