SIBEX Lichiditatea a rămas la nivel redus

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 ianuarie 2017

Pe piaţa futures de la Sibiu ultima şedinţă a săptămânii trecute a fost cea mai slabă, volumul total ajungând cu greu la 36 de contracte futures. Valoarea tranzacţiilor a fost însă mai consistentă, ridicându-se la peste jumătate de milion de lei, ca urmare a faptului că, de această dată, cel mai tranzacţionat produs a fost derivatul pe indicele Dow Jones, contractele pe acesta având o valoare mai mare decât cele pe aur, care au fost dominante în celelalte sesiuni.

Concret, pentru DEDJIA 17C (n.r. - scadenţa martie), participanţii au încheiat 21 de contracte, pe fondul unei evoluţii soldate cu un minus de 75 de puncte faţă de "stat of day price"(1), cotaţia închizând la 19.720 de puncte. Pentru DEDJIA 16F (scadenţa iunie), au fost contabilizate 5 contracte iar cotaţia s-a oprit la 19.715 puncte, după o depreciere de 180 de puncte faţă de "stat of day price".

Derivatul pe aur, cu scadenţa februarie, a avut o zi mai slabă ca de obicei, adunând numai 9 contracte. Cotaţia metalului preţios a marcat un plus timid de 0,2 USD, la 1206 dolari/uncie.

S-a mai notat şi un singur contract pe derivatul care urmăreşte cursul de schimb euro/dolar pe scadenţa martie (EUUSR 17C). În raport cu aceasta, euro a fost estimat la 1,0669 USD, după o scădere de 0,36% faţă de "stat of day price".

Volumul total realizat săptămâna trecută pe piaţa futures de la bursa sibiană a fost de 226 de contracte.

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionaare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb