SIBEX Numărul contractelor futures, în creştere uşoară

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 aprilie 2015

La Sibex, speculatorii şi-au făcut simţită prezenţa ceva mai bine în prima parte a şedinţei de marţi, după debutul dezamăgitor de săptămână. Ca urmare, volumul creştea faţă de luni, datele de la ora 17.30 indicând 49 de contracte futures, cu o valoare de aproape 700.000 lei.

La fel ca în sesiunea anterioară prima parte a zilei de marţi a propus statisticii contracte pe patru produse: pe Dow Jones, petrol şi pe cursurile euro/dolar şi liră sterlină/dolar, toate pe scadenţa iunie 2015.

Deşi grecii de la ATHEXClear au propus un preţ de referinţă(1) pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare în creştere, mai exact de 18.091 de puncte, jocul dintre cererea şi oferta de pe piaţă au stabilit o direcţie "roşie", cotaţia futures de la Sibex a Dow Jones depreciindu-se cu 208 puncte faţă de "start of day price", conform cotaţiei de 17.883 de puncte, înregistrată la ora 17.30. Raportat la cotaţia de la închiderea din şedinţa anterioară, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones scădea, de asemenea, destul de consistent, cu 117 puncte. Evoluţia era una similară cu cea de pe piaţa americană, unde începutul şedinţei de la NYSE indica scăderi ale indicilor reprezentativi, după ce şi în Europa ziua a fost una defavorabilă investiţiilor în acţiuni, în condiţiile înregistrării unei tendinţe depreciative, după ce unele companii importante au publicat rezultate dezamăgitoare.

Simbolul OILSC 15C totaliza 5 contracte, iar direcţia estimată era una ascendentă, cotaţia barilului valorând 57,60 dolari, cu 0,54 dolari mai mult decât start of day price (57,06USD) şi cu 0,86 dolari în urcare faţă de închiderea de luni.

Perechea EUUSR 15F totaliza 16 contracte, iar cotaţia euro de la Sibex creştea atât faţă de "start of day price" (1,0911 USD), acumulând 0,56%, cât şi faţă de cotaţia de luni (1,0850 USD), faţă de care avansa cu 1,12%, conform preţului de cotare cifrat la 1,0972 USD.

Cu doar două contracte, perechea GBUSR 15F încheia topul primei părţi a zilei de marţi. Lira sterlină era cotată la 1,5322 dolari, cu 0,47% în creştere faţă de "start of day price" şi cu 0,66% comparativ cu nivelul de luni.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb