SIBEX O nouă şedinţă dezastruoasă la bursa sibiană

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 mai 2017

După ce Sibex a evitat la limită o sesiune ruşinoasă luni, participanţii încheind, cu chiu cu vai, 8 contracte în partea a doua a sesiunii, penultima şedinţă din luna mai s-a derulat în prima sa jumătate după un scenariu similar. Astfel, după şapte ore de la deschidere, statistica reţinea un singur contract futures. Acesta avea ca activ suport indicele Dow Jones, pe scadenţa septembrie 2017 iar valoarea sa se cifra la aproape 21.000 lei. DEDJIA 17I era cotat la 20.896 de puncte, după o scădere de 222 de puncte faţă de cotaţia de referinţă de la deschidere "start of day price"[1] (17.981 puncte). Pentru derivatul pe Dow Jones, pe scadenţa iunie nu se consemna nici un contract, deşi DEDJIA 17F este lider la capitolul poziţii deschise cu un total de 212. Derivatele pe valute şi mărfuri erau total ignorate de participanţi.

Nici pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistraseră tranzacţii până cu o oră înaintea închiderii[2], după cinci şedinţe consecutive cu tranzacţii pe acţiunile Armax Gaz Mediaş.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb