SIBEX O nouă şedinţă fără istoric pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 noiembrie 2015

Ultima săptămână din noiembrie a debutat cum nu se putea mai rău pentru bursa sibiană, care se îndreaptă vertiginos către o nouă lună cu minime istorice la capitolul volum. Cu doar 4 contracte, având o valoare de 58.876 de lei, şi cu numai două produse tranzacţionate în prima jumătate a zilei, sesiunea de luni se anunţa o candidată serioasă pentru titlul de cea mai slabă şedinţă a anului.

Conform datelor de la ora 17.45, simbolul DEDJIA 15L (scadenţa decembrie 2015) adăuga 2 contracte "pe fundul sacului". Preţul futures de la Sibiu al indicelui american se situa la 17.831 de puncte, în coborâre cu 21 de puncte faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), cifrată la 17.852 de puncte. Raportat la închiderea de vinerea trecută, cotaţia se afla în staţionare. La NYSE, deschiderea şedinţei a adus doar creşteri uşoare, investitorii acţionând cu prudenţă după aprecierile puternice de săptămâna trecută şi înaintea sărbătorii de Ziua Recunoştinţei (26.11).

Celelalte 2 contracte ale zilei proveneau din sectorul derivate valutare, prin simbolul EUUSR 15L care urmăreşte paritatea dintre euro şi dolar pe scadenţa decembrie 2015. Cotaţia monedei unice europene valora 1,0645 USD, depreciindu-se cu 0,18% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 1,0664 USD.

(1) "Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bursa sibiana se apropie de sfarsit,cred ca asta vor cei de acolo[manageri,actionari] dupa cat sunt de intepeniti..

    1. N-a stii nimeni ca m-am dus

      Numa' or vedea ca nu-s 

      Sus e cerul, larga-i lumea

      Bine c-a-nfrunzit padurea 

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb