SIBEX Pesimismul participanţilor, reflectat atât de volum cât şi de scăderea cotaţiilor

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iunie 2014

Pe fondul unei evoluţii descendente a cotaţiilor futures, lichiditatea înregistrată în prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii era redusă. Conform datelor de la ora 16.15 se observau doar 140 de contracte a căror valoare depăşea uşor 2 milioane de lei. Cea mai mare parte a volumului provenea din speculaţiile cu simbolul DEDJIA_RON septembrie. Acesta totaliza 69 de contracte. Cotaţia indicelui scădea cu 10 puncte, la 16.772 de puncte. În condiţiile în care culoarul de preţ dintre minimul şi maximul Dow Jones din prima parte a şedinţei a fost de numai 19 puncte, lipsa de implicare a speculatorilor era pe deplin justificată, aceştia aşteptând deschiderea de la NYSE cu speranţa că evoluţia de la bursa americană va produce extinderea variaţiilor şi va însufleţi piaţa şi la Sibiu, cu atât mai mult cu cât şi pe piaţa futures de peste ocean variaţiile erau mici, după ce rapoartele economice au indicat o creştere mai redusă decât se previzionase a cheltuielilor de consum în luna mai, dar şi o scădere uşoară a cererilor de şomaj raportat la săptămâna trecută.

Pe piaţa derivatelor pe aur speculaţia aurului se realiza pe ambele produse listate: SIBGOLD şi SIBGOLD_RON, în condiţiile în care şedinţa a fost una de scadenţă pentru aceste simboluri, pe termenul iunie. Jucătorii au putut paria pe aceste două tipuri de contracte pe scadenţa iunie între orele 9.30 - 12.25. Simbolul SIBGOLD iunie a atras numai 2 contracte, iar un număr de 30 de poziţii au rămas deschise. Pentru SIBGOLD_RON iunie numărul contractelor a fost de 19, iar numărul poziţiilor rămase nelichidate a fost de 204. Închiderea acestora se realizează în cursul şedinţei de tranzacţionare din data de 27.06, n.r. - azi), de către Casa Română de Compensaţie. Preţul de lichidare la scadenţă a poziţiilor rămase deschise este egal cu cotaţia A.M. de referinţă a aurului, comunicată de London Gold Market Fixing Ltd. în ziua scadenţei. Speculatorii au iniţiat tranzacţii cu aur şi pe scadenţa august, devenită termen scurt. Astfel, la ora 16.15 se observau 3 contracte SIBGOLD şi 35 de contracte SIBGOLD_RON. Cotaţia metalului galben sădea cu 12,5 şi 13,9 USD, la 1317,5 şi 1316,1 dolari/uncie.

Pentru perechea euro/dolar numărul contractelor încheiate era destul de redus: 11 pe scadenţa septembrie. Moneda unică pierdea 0,29% faţă de dolar şi era cotată la 1,36040 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb