SIBEX Preţul aurului, din nou "verde"

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 martie 2016

Pe piaţa Sibex, prima jumătate din cea de-a doua şedinţă a săptămânii a adus un total de 24 de contracte futures încheiate pe două produse: derivatul pe aur şi derivatul pe Dow Jones. Valoarea tranzacţiilor se cifra la peste 94.000 de lei.

Pentru simbolul GOLD 16D care urmăreşte evoluţia aurului pe scadenţa aprilie se înregistrau 20 de contracte fiind asigurată "norma" din ultimele şedinţe. Aurul a început ziua la un preţ de referinţă de 1218,5 USD şi, după aproape opt ore de la deschidere, câştiga 5,5 dolari, conform cotaţiei de 1224 USD. Comparativ cu închiderea de luni, preţul futures de la Sibiu al aurului creştea cu 8 dolari. Şi pe pieţele externe aurul creştea, în contextul în care investitorii aşteptau un discurs al preşedintei FED, Janet Yellen, care ar putea oferi indicii cu privire la direcţia viitoare a metalului preţios.

Pentru simbolul DEDJIA 16F, prin care este identificat derivatul ce are ca activ suport indicele Dow Jones pe scadenţa iunie 2016 se înregistrau 4 contracte, iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american se situa la 17.406 puncte, depreciindu-se cu 208 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), calculat de ATHEXClear la 17.614 puncte. În comparaţie cu cotaţia consemnată la închiderea din şedinţa anterioară, DEDJIA 16F pierdea 21 puncte.

Se observau tranzacţii şi pe ATS-ul administrat de bursa sibiană, se tranzacţiona timid, înregistrându-se schimburi cu 927 de acţiuni (2) Sigstrat S.A., la un preţ de 0,20 lei/titlu, în staţionare.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

(2) Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb