SIBEX Preţul futures al aurului a trecut peste 1200 de dolari/uncie

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 ianuarie 2017

Debutul celei de-a treia săptămâni a anului a indicat că participanţii de la bursa sibiană preferă, din nou, derivatul pe aur, care aproape monopoliza tranzacţiile efectuate în prima parte a sesiunii de luni. Datele de la jumătatea şedinţei indicau 41 de contracte cu o valoare de aproape 68.000 lei. Dintre acestea, 40 de contracte au fost încheiate pe simbolul GOLD 17B care urmăreşte evoluţia unciei de aur pe scadenţa februarie. Metalul nobil şi-a continuat ascensiunea şi a depăşit pragul de 1200 de dolari pe uncie, situându-se la 1202,7 USD, cu 3,6 dolari în plus faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei[1], cifrată la 1199,1 USD. Comparativ cu închiderea de vinerea trecută, aurul marca o creştere consistentă de 9,7 dolari.

Se mai înregistra şi un singur contract pe derivatul pe Dow Jones, cu scadenţa martie 2017. DEDJIA 17C era cotat la 19.736 de puncte, în minus cu 159 de puncte faţă de "start of day price" (19.955 puncte). Faţă de cotaţia de închidere din ultima şedinţă a săptămânii trecute, preţul futures al indicelui pierdea 72 de puncte. Şansele ca lichiditatea derivatului pe indicele american să crească în partea a doua a şedinţei erau aproape nule, ţinând cont că, de această dată, participanţii nu au avut la dispoziţie posibilitatea de a se conecta la evoluţia de pe piaţa americană, bursele din SUA fiind închise sau funcţionând după un program scurt, datorită sărbătoririi zilei lui Martin Luther King (Martin Luther King's Day), care are loc în fiecare an, în cea de-a treia zi de luni din ianuarie.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb