SIBEX Ritmul speculaţiilor, din nou modest

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 ianuarie 2013

La Sibiu Stock Exchange, în cea de a doua şedinţă a săptămânii, speculatorii au mizat pe scădere pentru cotaţia indicelui Dow Jones şi a euro faţă de dolar. Deprecierea acestora a venit pe fondul influenţele externe, atât din Europa cât şi din piaţa futures americană. Pe celelalte produse tranzacţionate se observau creşteri, dar pe un volum de tranzacţionare mult mai mic. La ora 16.45 numărul total al contractelor futures era de puţin peste 300 iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 3,71 milioane lei.

În sectorul derivatelor pe indici, cotaţia Dow Jones estimată pentru scadenţa martie pierdea 28 puncte şi valora 13.407 puncte. Numărul contractelor era de 157. Şi pe piaţa futures americană, monitorizată, de regulă, cu atenţie de speculatorii experimentaţi, cotaţiile indicilor scădeau indicând că Bursa de la New York îşi va extinde direcţia descendentă pe care s-a aflat luni. La baza acestei posibile evoluţii stăteau îngrijorările aduse de intensificarea discuţiilor pentru ridicarea plafonului de îndatorare precum şi scăderea producţiei din regiunea New York-ului.

Speculaţiile înregistrate pe perechea euro/dolar tranzacţionată în lei totalizau, după circa şapte ore de tranzacţionare, 82 de contracte pe scadenţa martie. Moneda unică se deprecia faţă de dolar, cotaţia de 1,33470 USD pentru un euro indicând o scădere de 0,38%. Euro a scăzut uşor faţă de dolar şi pe pieţele externe, moneda utilizată de 17 ţări din Uniune fiind uşor afectată de datele privind încetinirea creşterii economice a Germaniei pe anul 2012 cu mai mult decât era aşteptat. Cu toate acestea euro se menţinea în apropierea maximului pe 11 luni, atins luni pe pieţele internaţionale.

Segmentul derivatelor pe mărfuri era reprezentat în "arena speculativă" de simbolul DEOIL_LSC, care în ultima perioadă s-a aflat constant în atenţia jucătorilor, chiar dacă nu cu volume foarte mari. La ora 16.45 numărul contractelor pe preţul petrolului era de 20 pe scadenţa februarie iar cotaţia creştea cu 0,73% la 93,87 dolari/baril. La New York, petrolul s-a tranzacţionat aproape de maximul pe patru luni înainte de rapoartele economice care ar putea indica o posibilă revenire a economiei în SUA. La creştea preţului a mai contribuit şi vremea rece, care a dus la intensificarea cererii de combustibil.

Pentru aur, interesul era redus după şapte ore de la deschidere. Se observau 14 contracte SIBGOLD _RON pe scadenţa februarie. Uncia creştea cu 16,4 dolari până la 1682,2 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb