Interesul pentru speculaţiile futures a fost unul modest în perioada 19-23 mai, volumul total înregistrat în cele cinci şedinţe fiind de numai 4.853 de contracte. La această situaţie s-a ajuns după ce, în ultimele două şedinţe ale săptămânii, volumul s-a redus drastic. Astfel, joi, 22 mai, lichiditatea a coborât la cel mai scăzut nivel din această lună, înregistrându-se doar 501 contracte, iar vineri, 23 mai, s-a continuat pe aceeaşi linie, cu un volum uşor mai bun, de 658 de contracte. Valoarea tranzacţiilor din ultima şedinţă a săptămânii s-a ridicat la puţin peste 9 milioane de lei. "O medie de sub 1.000 de contracte pe zi trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Sibex. Produsele noi nu au dat satisfacţie, iar cele cu vechime par să se plafoneze, doar Dow Jones ţinând aprinsă scânteia speculativă, dar nu la nivelul de altă dată", a comentat un broker situaţia pieţei sibiene.
Şi în ultima şedinţă, plasamentele pe derivatul Dow Jones au predominat, sub aspectul lichidităţii, cu 465 de contracte pe scadenţa iunie. Preţul indicelui s-a apreciat cu 63 de puncte şi a închis la 16.592 de puncte. Evoluţia a fost una conformă direcţiei din SUA, unde indicii reprezentativi s-a apreciat vineri, după ce datele mai bune decât estimările au impulsionat gradul de încredere în ceea ce priveşte întărirea celei mai mari economii a lumii.
Derivatul pe aur cu simbolul SIBGOLD a încheiat o săptămână în care a părut că revine în atenţia jucătorilor, cu volume destul de bune în ultimele trei şedinţe. Vineri, derivatul în discuţie a atras 75 de contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia sa a pierdut 10 dolari şi a închis la 1.292 USD/uncie.
Pe segmentul valutar, perechea euro/dolar a atras, vineri, 71 de contracte pe scadenţa iunie şi 11 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda europeană s-a depreciat faţă de cea americană, pierzând 0,12% pe termenul apropiat şi 0,21%, pentru cel din toamnă. Pentru cele două termene, cotaţiile de la închidere au fost de 1,36380, respectiv 1,3635 USD.