SIBEX Situaţia Greciei a tras în jos cotaţia futures a Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iunie 2015

Un total de numai 27 de contracte futures, cu o valoare de aproape 200.000 de lei, era rezultatul de piaţa Sibex după jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii, care se anunţa una modestă. Situaţia nu putea fi una diferită nici la capitolul produse, doar trei simboluri fiind tranzacţionate după aproape 8 ore de la startul programului. Acestea erau derivatul pe Dow Jones, derivatul pe cursul euro/dolar şi cel pe acţiunile Facebook, toate pe scadenţa septembrie.

Cotaţia simbolului DEDJIA 15I, era estimată la 17.976 de puncte, în coborâre cu 256 de puncte faţă de "start of day price" (1) stabilit de ATHEXClear la 18.232 de puncte. Comparativ cu închiderea de marţi, DEDJIA 15I pierdea 99 de puncte. Scăderea era una destul de puternică, în condiţiile în care şi pe piaţa bursieră de la New-York se observau deprecieri după o oră de la deschidere. Cotaţiile indicilor reprezentativi americani au fost afectate de regresul în ceea ce priveşte discuţiile referitoare la datoria Greciei, în pofida faptului că noile date economice publicate au arătat că, în primul trimes-tru al anului, contracţia economiei SUA a fost mai mică decât se credea anterior. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a atacat poziţia unor creditori, numind-o "ciudată", deoarece aceştia au respins propunerile prezentate de Atena pentru a elimina deficitul bugetar, după cum a declarat un oficial guvernamental, fără să facă însă referire la propuneri specifice sau la ce instituţii s-a referit Tsipras. Acesta urma să se întâlnească cu şefii de la Banca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană la Bruxelles, înainte de reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro, care a avut loc ieri. Grecia are nevoie de fonduri noi pentru a evita falimentul pe fondul obligaţiei de rambursare a 1.8 miliarde de dolari datorii către FMI în 30 iunie.

În ceea ce priveşte simbolul EUUSR 15I, acesta totaliza doar 10 contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia consemnată era de 1,1220 dolari pentru o monedă unică, euro depreciindu-se uşor, cu 0,04% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 1,1250 USD. Moneda comună se aprecia însă cu 0,40% faţă de cotaţia de marţi.

Se mai observau şi 2 contracte pe derivatele pe acţiunile Facebook. Simbolul USFCB 15I era cotat la 88 USD, în scădere cu 0,3 dolari faţă de "start of day price" dar, în urcare cu 1,2 dolari comparativ cu cotaţia de miercuri.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb