SIBEX Speculatorii au redevenit mai activi, provocaţi de evoluţia Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 mai 2014

După ce marţi volumul a trecut pentru prima dată în mai peste pragul de 1000 de contracte, speculatorii au dat semne că se menţin conectaţi la un ritm bun de tranzacţionare şi în şedinţa de la mijlocul săptămânii. Prin urmare, la ora 17.15 numărul contractelor încheiate la bursa sibiană era deja de 1100, cu o valoare de 16,58 milioane de lei, date care indicau depăşirea totalului din întreaga zi precedentă după doar o jumătate de şedinţă.

"Ostilităţile" erau conduse de pariurile pe valoarea indicelui Dow Jones, din jocul investiţional rezultând 879 de contracte pe scadenţa de luna viitoare. Cotaţia futures de la Sibiu a Dow Jones scădea cu 47 de puncte şi valora 16.308 puncte. Scăderea consemnată după peste şapte ore de la deschidere era una care provoca speculatorii cu poziţii pe vânzare, ţinând cont că valoarea indicelui se află la un nivel ridicat. Atât aceştia cât şi cei orientaţi către long (n.r. cumpărare) aşteptau cu interes declaraţiile preşedintelui FED, Janet Yellen, în faţa Congresului SUA, acestea putând fi un factor important în conturarea direcţiei viitoare a cotaţiilor de peste ocean, si implicit de la Sibex.

Pentru moneda unică datele de la ora 17.15 indicau un uşor regres faţă de dolar. Numărul contractelor pe scadenţa iunie era de numai 61, iar preţul euro scădea cu doar 0,04% la 1,39250 dolari. Pentru scadenţa septembrie cotaţia se deprecia tot cu 0,04% la 1,3900 USD, iar numărul contractelor era de 48. În schimb euro se aprecia timid în raport cu yenul japonez. Cotaţia monedei comune creştea cu 0,06% şi era cotată la 141,42 yeni. Numărul contractelor era de 18.

Pe piaţa mărfurilor se tranzacţionau derivatele pe aur iar lichiditatea era una modestă. Se observau 24 de contracte SIBGOLD pe scadenţa iunie şi 13 contracte SIBGOLD_RON pe acelaşi termen. Preţul unciei scădea cu 7,2 dolari, respectiv 8,8 dolari, cotaţiile celor două simboluri valorând 1300 şi 1299 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb