SIBEX Speculatorii mizau din nou pe creşterea Dow Jones, susţinuţi de datele din SUA

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 august 2014

Prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii a prezentat în linii mari aceleaşi caracteristici ca şi precedentele. Jucătorii au fost destul de prudenţi în primele ore, pentru ca apoi, după prânz, şi pe măsura apropierii de deschiderea bursei americane, aceştia să crească ritmul speculativ. Astfel, la ora 16.45 se înregistrau aproape 1000 de contracte cu o valoare de peste 14 milioane lei, lichiditate care promitea un nou rezultat bun pe piaţa futures.

"Locomotiva" pieţei era din nou derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones, pentru care se înregistrau 829 de contracte pe scadenţa septembrie. Indicele evolua pe "verde" acumulând 58 de puncte, cotaţia estimată fiind de 16.449 de puncte. Şi pe piaţa americană investitorii erau optimişti la debutul şedinţei, semnalele indicând o evoluţie pozitivă după ce rezultatele mai bune decât estimările şi scăderea cererilor de şomaj au contrabalansat temerile privind o escaladare a crizei din Ucraina.

În topul zilei se remarca din nou derivatul pe acţiunea Deutsche Bank, cu simbolul DEDBK, prin cele 60 de contracte pe scadenţa de luna viitoare. După câteva sesiuni de scădere, cotaţia futures a DBK creştea cu 1,09%, la 24,94 euro.

Pe segmentul mărfurilor se putea observa o revenire pe scădere a preţului futures al aurului, după creştea destul de consistentă de miercuri. Se tranzacţiona atât simbolul SIBGOLD august, prin 31 de contracte cât şi SIBGOLD_RON august prin doar 4 contracte. Cotaţia SIBGOLD se deprecia cu 4,1 USD, la 1304,2 dolari/uncie iar cotaţia SIBGOLD_RON cu 4,2 USD la 1305 dolari/uncie. Tot pe acelaşi sector al mărfurilor se tranzacţiona şi derivatul pe preţul barilului de petrol. Numărul contractelor era însă redus: doar 9 pe scadenţa septembrie încheiate pe fondul unei scăderi de 0,25%, la 96,90 dolari/baril.

Pentru paritatea euro/dolar lichiditatea era modestă, speculatorii realizând, până la ora 16.45, doar 14 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică evolua pe minus, după cum indica deprecierea de 0,17%, la o cotaţie de 1,33550 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb