SIBEX Speculatorii par să nu aibă încredere în revenirea pe plus a Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 octombrie 2014

După ce luni volumul a urcat până aproape de pragul de 3000 de contracte jucătorii pariind masiv pe fondul deprecierii ample a Dow Jones, care a pierdut 215 puncte, apele s-au mai liniştit în prima jumătate din cea de-a doua şedinţă a săptămânii. Speculatorii de pe piaţa Sibex au tratat cu prudenţă evoluţia pozitivă a Dow Jones şi până la ora 16.30 au încheiat doar puţin peste 400 de contracte futures cu o valoare de 6,2 milioane lei. "Speculatorii privesc cu neîncredere evoluţia "verde" după ce ultima perioadă a "înroşit" bine cotaţia futures a celui mai cunoscut indice american. De aceea, până la deschiderea pieţei din SUA ei nu au fost foarte implicaţi în tranzacţionare, aşteptând să vadă ce aduce şedinţa de la NYSE precum şi noile ştiri de peste ocean" a explicat un broker evoluţia ceva mai palidă din primele şapte ore ale sesiunii.

Şi de această dată tot DEDJIA_RON era cel mai tranzacţionat produs, cu 310 contracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia Dow Jones estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană se afla, după peste şapte ore de tranzacţionare, pe plus. Aprecierea era de 52 puncte la o valoare de 16.307 de puncte. Pe futures din SUA, preţurile indicilor înregistrau variaţii pozitive, semnalând un posibil rebound, după ce companii importante au anunţat câştiguri peste previziuni.

Pe segmentul mărfurilor se tranzacţiona derivatul pe petrol. Se observau 42 de contracte DEOIL_LSC noiembrie iar cotaţia unui baril valora 85 USD, în scădere uşoară cu 0,07%.

Pentru paritatea euro/dolar lichiditatea era modestă, speculatorii realizând, până la ora 16.30, doar 5 contracte pe scadenţa decembrie. În schimb se observau 50 de contracte pe perechea liră sterlină/dolar, încheiate pe fondul unei deprecieri ample a monedei britanice care pierdea, 82% şi valora 1,5921 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb