La Sibex, după mai bine de jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii, se observau 322 de contracte încheiate. Valoarea echivalentă acestora era de 4,6 milioane lei. Interesul speculativ era unul uşor mai bun comparativ cu primele două şedinţe ale săptămânii la aceeaşi oră.
Pe fondul unor fluctuaţii mixte, pe un culoar de 77 de puncte, derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones conducea în preferinţele participanţilor, cu 186 de contracte pe scadenţa septembrie. La ora 17.30, cotaţia futures a indicelui se cifra la 16.750 de puncte, în staţionare. În condiţiile date, participanţii se puteau aştepta la orice evoluţie în partea secundă, monitorizând atent piaţa din SUA. Semnalele de la NYSE erau unele pozitiv, indicii revenind pe plus după ce iniţial se părea că vor scădea, elementul care a determinat revenirea fiind o tranzacţie de răscumpărare de acţiuni în valoare de 10 miliarde de dolari anunţată de Monsanto Co, fapt care i-a determinat pe investitorii de peste ocean să speculeze că economia americană îşi revine după contracţia din primul trimestru.
Speculatorii care pariau pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat, până la ora menţionată, 86 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică câştiga teren faţă de dolar, influenţată de evoluţia de pe piaţa valutară internaţională. În cadrul acesteia, dolarul a "alunecat" la minimul din aproape două săptămâni faţă de euro după ce un raport a indicat că, în Mai, comenzile pentru bunurile de folosinţă îndelungată din SUA s-au redus în mod neaşteptat. La Sibex, aprecierea euro pentru scadenţa septembrie era de 0,35%, la 1,36430 USD.
Pe piaţa derivatelor pe aur speculaţii se realizau pe SIBGOLD_RON iunie. Cotaţia metalului galben scădea cu 7,4 USD, la 1319 dolari/uncie.
Pentru restul produselor tranzacţionate lichiditatea era foarte redusă fragmentată pe încă şapte simboluri care nu se remarcau însă cu mai mult de câteva contracte.
Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.