SIBEX Variaţii reduse şi speculatori prudenţi

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 aprilie 2014

După creşterea puternică de marţi, cotaţia futures de la Sibex a Dow Jones a variat mixt în prima jumătate a şedinţei de miercuri, pe un culoar destul de îngust de preţ, cifrat la 30 de puncte. Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de deschiderea NYSE, DEDJIA_RON valora pe piaţa sibiană 16.450 de puncte, după o depreciere de 9 puncte. Simbolul în discuţie se menţinea cel mai tranzacţionat, cu 63 de contracte pe scadenţa iunie, dar volumul era modest. Nici piaţa futures din SUA nu susţinea interesul speculativ, variaţiile consemnate peste ocean fiind reduse, după ce indicele S&P 500 şi-a completat marţi cea mai lungă serie câştigătoare din septembrie 2013 încoace. De altfel, lichiditatea de ansamblu de la Sibex plătea tribut prudenţei cu care acţionau participanţii, astfel că numărul total al contractelor pe toate produsele disponibile era de numai 145 cu o valoare de puţin peste 2 milioane de lei. Cu alte cuvinte, atmosfera era una de vacanţă.

Pe segmentul valutar, speculaţiile s-au concretizat în 56 de contracte EUR/USD_RON pe scadenţa iunie şi 9 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică se aprecia cu 0,27%, la 1,38370 USD pentru termenul din vară şi cu 0,15% pentru septembrie, la 1,38050 dolari. Tot pe segmentul derivatelor valutare era tranzacţionată modest şi perechea euro/yen japonez. Moneda unică europeană creştea cu 0,16% faţă de cea din ţara soarelui răsare, valorând 141,8 yeni. Numărul contractelor era de numai 5.

Pe piaţa derivatelor pe mărfuri, jucătorii nu se arătau dispuşi la risc, astfel că tranzacţiile apropape lipseau. Conform datelor de la ora 16.00, se observau doar 5 contracte SIBGOLD aprilie şi 2 contracte SIBGOLD_RON aprilie. Cotaţia SIBGOLD creştea cu 7,9 dolari şi valora 1287,5 USD, iar cea a SIBGOLD_RON cu 1,6 dolari, valorând 1285,5 USD. Se mai înregistrau 2 contracte DEOIL_LSC iunie, petrolul fiind cotat la 101,25 USD/baril, în scădere cu 0,62 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb