SIBEX Votul negativ din Grecia a adus scăderi pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iulie 2015

Pe piaţa Sibex, la jumătatea primei şedinţe a săptămânii, se înregistrau 59 de contracte futures cu o valoare de 916.609 de lei, volum rezultat în urma tranzacţionării a doar 2 simboluri. Lichiditatea era una care promitea un rezultat bun, în condiţiile în care participanţii mai aveau la dispoziţie încă jumătate de şedinţă pentru a încerca să aplice cele mai bune strategii speculative.

Derivatul pe indicele Dow Jones era din nou cea mai activă prezenţă din "ringul" de tranzacţionare al Sibex, ultimele şedinţe readucând produsul în discuţie pe primul loc în preferinţele puţinilor "jucători" de pe piaţa sibiană. Conform datelor de la ora 16.45, simbolul DEDJIA 15I totaliza 40 de contracte iar cotaţia sa se situa la 17.531 puncte, în minus cu 275 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (1), calculat de ATHEXClear la 17.806 USD. Şi faţă de cotaţia de închidere de la finalul săptămânii trecute Dow Jones era în regres, dar cu 104 puncte. Evoluţia era una conformă sentimentului moderat negativ care a domnit pe pieţele externe, acţiunile de pe pieţele asiatice şi europene depreciindu-se după ce grecii au votat într-o majoritate covârşitoare împotriva măsurilor de austeritate care condiţionau un nou pachet de ajutor financiar. Pe piaţa din SUA indicele futures ESc1 SPc1 a indicat că bursa de pe Wall-Street va urma direcţia "colegelor" din Europa şi Asia. Cu toate acestea, reacţia de pe pieţele financiare nu a fost, până la deschiderea de la NYSE, una foarte agresivă, ci din contră, destul de calmă, existând anul acesta şedinţe mult mai rele ca efect al situaţiei din Grecia. Acest fapt se explică prin menţinerea, la un nivel destul de ridicat, a aşteptărilor ca Banca Centrală Europeană să acţioneze pentru a limita daunele, fiind aşteptată în acest sens o tele-conferinţă în care urma să se decidă cât timp vor mai fi păstrate bănci greceşti pe linia de plutire.

În aceea ce priveşte derivatul pe cursul euro/dolar, acesta totaliza 18 contracte pe scadenţa septembrie. Cotaţia unui euro valora 1,1027 dolari, în coborâre cu aproape 1% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculat de ATHEXClear la 1,1135 dolari, şi cu 0,62% raportat la închiderea de vinerea trecută.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.50

(1 ) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb