SIBIU 20% din Sibex, transferat la un preţ mediu de 1,9 lei/acţiune, de la listare

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 mai 2010

La Bursa din Sibiu, penultima şedinţă a săptămânii a adus din nou tranzacţii pe ambele segmente ale pieţei, investitorii tranzacţionând atât pe spot cât şi pe futures. Pentru a doua zi la rând, titlurile Sibex au atras volume ridicate, transferurile ajungând, miercuri şi joi la 335.530 acţiuni, adică 1,5 % din capitalul bursei. "În ultima perioadă s-a remarcat o evoluţie foarte bună a acţiunilor Sibex care s-au menţinut, pe volume ridicate, la un preţ de 1,9 lei/acţiune, în condiţiile în care tendinţa generală a fost una de scădere pe toată piaţa de capital. Acest lucru este remarcabil şi denotă un bun potenţial de achiziţie", a declarat un broker din piaţă. De-a lungul zilei, cotaţia SBX a pendulat între 1,9 şi 1,91 lei iar numărul acţiunilor rulate a fot de 44.170. De la listarea acţiunilor Sibex pe propria piaţă spot, a fost transferat un procent de circa 20 % din capitalul social al companiei, la un preţ mediu de 1,9 lei/acţiune.

Pe futures, sesiunea a stat sub semnul continuării scăderilor pentru cele mai lichide produse. Variaţiile nu au mai fost însă la fel de ample ca în şedinţele precedente, situaţie care s-a reflectat în temperarea speculaţiilor. Totuşi, speculatorii de o zi au identificat suficiente surse de potenţial profit pe culoarele de preţ pe care s-au înscris oscilaţiile, astfel că a rezultat un volum de transfer de aproape 10.000 contracte încheiate până la ora 17:15, valoarea acestora fiind ce 26 milioane lei.

DESIF5 şi-au respectat blazonul cu transferuri echivalente cu 8,14 milioane de acţiuni, scadenţa iunie atrăgând 81,5 % dintre acestea. Speculaţiile pe vânzare au putut aduce randamente de până la 67 % pe culoarul de 1050 puncte dintre maximul şi minimul zilei. DESIF5 iunie au închis la 1,325 lei, în minus cu 4,37 % în timp ce pentru septembrie şi decembrie scăderile au ajuns la 5,01 şi 4,13 %.

Pe segmentul derivatelor pe indicele american Dow Jones Industrial Average, şedinţa a pornit pe plus, în decorelare faţă de Wall-Street, dar recorelarea s-a realizat pe parcurs, cotaţia futures a indicelui revenind pe minus. La ora 17:15 se puteau observa peste 1000 contracte DEDJIA_RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb