SIBIU Cota bună de lichiditate se menţine

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 martie 2006

Cea de-a treia sesiune de tranzacţionare a săptămînii de pe piaţa sibiană la termen a menţinut direcţia impusă marţi, lichiditatea fiind bună şi de această dată. Totalul perfectărilor s-a cifrat la 14.833 contracte futures şi options, sumă foarte bună în condiţiile lipsei de la tranzacţionare a SNP, derivate care marcau constant o bună lichiditate. Odată cu totalul atins ieri bursa derivatelor înregistrează o premieră absolută fiind depăşit pragul de 300.000 contracte într-o singură lună, martie devenind deţinătoarea recordului de lichiditate.

După votarea ordonanţei privind deţinerile pe SIF- uri, societăţile de investiţii au continuat să fie vedete pe piaţa bursieră sibiană, ele generînd o cotă însemnată din rulajul total al zilei de miercuri. În ceea ce priveşte preţurile, SIF-urile au continuat direcţia descendentă, excepţia din rîndul lor numindu-se DESIF 5 martie care au închis pe creştere.

Prin cele 4.859 contracte încheiate cu derivatele DESIF 3 Transilvania ca activ suport, investitorii au propulsat această societate pe primul loc în clasamentul zilei. Scadenţa iunie este deja mai atractivă pentru jucători, ea depăşind-o cu 16% pe cea curentă, care a atras 42% din contracte. La finalul şedinţei, cotaţiile DESIF 3 erau de 2,044 lei/acţiune pentru iunie şi 2,065 lei/acţiune pentru martie, evidenţiind deprecieri de 2,67 şi 5,23%.

În zona valutelor, moneda unică europeană se apreciază faţă de leu, valorînd 3,5205 lei pentru martie şi 3,5150 lei pentru iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb