La Sibex, a treia şedinţă a săptămânii a adus oportunităţi atât pentru vânzători cât şi pentru cumpărători, cotaţiile derivatelor tranzacţionate evoluând atât pe creştere cât şi pe scădere în funcţie de simbol şi scadenţă. Pe segmentul financiar cotaţiile au testat ambele direcţii iar pentru derivatul pe indicele Dow Jones direcţia a fost una pe minus. În aceste condiţii, la ora 17.30, numărul contractelor încheiate era de 2500, cu o valoare de 11,5 milioane lei, volum uşor mai mic comparativ cu şedinţa de marţi, la aceeaşi oră.
Speculatorii evoluţiei preţului DESIF5 pe scadenţa iunie au beneficiat de o deschidere mai degrabă plată, pentru ca apoi, în prima oră a sesiunii, cotaţia să intre în teritoriu negativ. După ora 11.00, cotaţia a intrat pe plus, menţinându-se pe această direcţie până după ora 17.00, când scăderile au reapărut, sub influenţa evoluţiei bursei americane. Pe un scenariu asemănător au evoluat şi derivatele SIF5 cu scadenţa septembrie. La ora 17.30, numărul contractelor DESIF5 era de circa 1500, cea mai mare parte a acestora încheiate pe scadenţa iunie în raport cu care se observa o depreciere de 0,36% a cotaţiei.
Pe segmentul indicilor, speculatorii pe vânzare au putut exploata deprecierea DEDJIA_RON pe scadenţa iunie, confirmată atât de preţul futures din SUA al indicelui cât şi de evoluţia din prima oră de la NYSE. Pe Wall-Street, indicele Dow Jones evolua pe minus după publicarea unor date economice de către "Institute for Supply Management"s", indicele calculat de institut atigând un nivel mai scăzut decât se aştepta. Tot în SUA au fost publicate şi date din piaţa muncii, în Aprilie înregistrându-se 179.000 de angajări în sectorul privat, cu excepţia sectorului agricol şi aL celui Guvernamental. Pe piaţa Sibex la ora 17.30 indicele DJIA scădea cu 103 puncte pe scadenţa iunie 2011. Pe scadenţa septembrie cotaţia Dow Jones afişa o depreciere de 114 puncte. La aceeaşi orĂ se înregistrau tranzacţii şi pe scadenţa decembrie 2011, indicele înregistrând un minus de 63 puncte
Pentru derivatele Fondul Proprietatea "jucătorii" au estimat scăderea cotaţiei pe termen scurt (iunie) pe un volum bun de 254 contracte realizate până la 17,30. Cotaţia DEFPR scădea, la ora menţionată, cu 1,51%.
Pe segmentul derivatelor valutare, euro s-a apreciat, în ton cu evoluţia din piaţa cash. Pe piaţa interbancară leul a continuat să piardă teren în faţa monedei europene în prima jumătate a zilei, iar BNR a afişat un curs oficial de 4,1127 lei/euro, în creştere cu o jumătate de ban comparativ cu şedinţa de marţi. La Sibex, la ora 17.30, euro câştiga 1,83 bani pentru iunie şi 0,54 bani pentru septembrie.