Până la ora 17:15, numărul contractelor la termen (futures şi opţiuni) se situa la aproape 5500, în creştere cu 12% faţă de volumul de marţi, valoarea transferurilor fiind de 35 milioane lei, de peste trei ori mai mare comparativ cu Bursa de la Bucureşti.
Segmentul indicilor a fost, prin derivatul pe Dow Jones Industrial Average "motorul" principal al pieţei, în condiţiile în care participanţii au anticipat încă de la deschidere corecţiile de pe bursa americană. Aşadar cotaţiile futures de la Sibiu indicau un Dow Jones mai slab atât pentru scadenţa septembrie, care va avea loc vineri 17.09, cât şi pentru scadenţa decembrie. Cu o oră şi jumătate înaintea închiderii, DEDJIA_RON pierdea 91 puncte pe septembrie şi 80 puncte pe decembrie, valorând 10.489 şi 10.450 puncte. Numărul contractelor încheiate pe acest instrument se cifra la peste 2000.
De creşterea volumului au beneficiat şi derivatele pe acţiunile SIF5, care se situau la 2100 contracte. Scadenţele septembrie şi decembrie au atras ponderi similare, în condiţiile în care unii "jucători" şi-au mutat treptat interesul pe ultima scadenţă din an, iar alţii au încercat să exploateze simultan la maxim oportunităţile pe termen scurt. Pentru septembrie, DESIF5 pierdeau peste 1%, valorând 1,415 lei/acţiune iar pentru decembrie 0,26 %, valorând 1,4112 lei. Pentru martie şi iunie 2010 evoluţia DESIF5 era una distinctă, observându-se o tendinţă ascendentă, dar pe volume mult mai mici.
Pe segmentul valutar cotaţiile futures ale monedei unice europene au evoluat mixt faţă de leu iar pe piaţa derivatelor pe mărfuri, aurul se deprecia cu 2,8 USD, până la 1269 dolari pe uncie.
Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul .