SIBIU Creşterile au revenit, dar investitorii au rămas prudenţi

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 octombrie 2010

Penultima şedinţă a săptămânii a readus creşterile pe principale pieţe: derivatele Dow Jones şi DESIF5. Aces­tea nu au impulsionat lichiditatea, participanţii fiind mai degrabă circumspecţi faţă de conturarea unui trend, astfel că numărul contractelor încheiate era, cu o oră şi jumătate înainte de închidere de doar 1700 cu o valoare de 10,6 milioane lei.

Pe piaţa DESIF5, notele de optimism moderat afişate de participanţi s-au datorat mai degrabă calmării temporare a contextului politic după respingerea moţiunii de cenzură şi nu unor date certe care să conducă la un trend clar. Mai mult, preţul futures al acţiunii SIF5 s-a decorelat de cel spot, acţiunea emitentului depreciindu-se cu 0,68% pe piaţa suport. Pentru DESIF5, participanţii estimau o creştere de 0,14% pe scadenţa decembrie şi una de 0,19% pentru iunie 2011, conform datelor din piaţă de la ora 17:30. Numărul total al contractelor de pe acest simbol depăşea, la aceeaşi oră 900 semn că există încă multă prudenţă.

Mult mai convingătoare au fost creşterile cotaţiilor futures ale Dow Jones, înregistrate de la deschidere şi menţinute la un nivel ridicat in cea mai mare parte a zilei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb