Toate derivatele avînd ca suport activ acţiuni listate pe piaţa spot au suferit corecţii uşoare. Cea mai consistentă lichiditate s-a înregistrat pe segmentul ocupat de derivatele petroliere. DERRC şi DESNP au generat aproximativ 60% din volumul total, contabilizînd împreună peste 4900 contracte.
Amplitudinea fluctuaţiilor nu au fost ieşite din comun, scăderile de azi putînd fi considerate ca o reacţie la creşterile înregistrate în săptămîna anterioară. Ultimele cotaţii ale DERRC au fost de 0,1192 pentru decembrie şi 0,1369 pentru martie. Raportat la marjele percepute de CRC, aceste variaţii reprezintă cîştiguri (sau pierderi) de 26% şi respectiv 18%.
O fluctuaţie de aproximativ aceeaşi importanţă s-a înregis-trat şi pe DESNP, care a pierdut 0,0100 lei pentru ambele scadenţe, ceea ce reprezintă un randament/pierdere de 25%. Ultimele preţuri au fost de 0,4804 lei/acţiune pentru termenul din decembrie şi 0,5401 pentru martie.
DESIF-urile au urmat aceeaşi traiectorie, înregistrînd cu excepţia DESIF3 martie, scăderi uşoare de preţ.
Cea mai spectaculoasă evoluţie de preţ a înregistrat-o paritatea euro/dolar, acolo unde moneda americană a pierdut teren în faţa euro. Această mişcare vine pe fondul unor aşteptate modificări de optică a Chinei referitoare la politica valutară. Un alt element de înfluenţă pe această piaţă va fi proxima şedinţă Fed, care se aşteaptă să mărească încă o dată rata de referinţă, însă unii analişti apreciază că această creştere ar putea fi ultima pentru următoarele cîteva luni. La Sibiu, ultima cotaţie a fost de 1,1910.