SIBIU - FUTURES & OPTIONS: 20 iulie 2004 Interes sporit pe acţiuni

Radu Luca
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 iulie 2004

Sumarul tranzacţiilor la BMFMS

În sesiunea de tranzacţionare din 20.07.2004 s-au încheiat 106 contracte futures în valoare de 1.165.690.000 lei.

Spre deosebire de precedentele şedinţe s-a manifestat un interes sporit pentru paritatea euro/dolar. Pe acest derivat s-au încheiat 83 de contracte. Investitorii de pe piaţa sibiană nu au reacţionat la mişcările ample de pe piaţa internaţională, acolo unde paritatea a avut o fluctuaţie destul de consistentă (90 de pips în 3 ore) încheind ziua cu doar 5 pips sub cotaţia precedentă.

Dacă paritatea a avut o corecţie nesemnificativă, derivatele pe acţiuni au înregistrat aproape toate aprecieri ale preţurilor. Astfel DESIF2 şi DETLV au cîştigat cîte 100 unităţi iar DESIF5 170.

Recentul trend crescător al acţiunilor manifestat la BVB nu a întîrziat să producă efecte şi pe piaţa de la Sibiu. Astfel centrul de greutate al tranzacţiilor a fost deplasat din zona contractelor pe valute spre derivatele pe acţiuni. Poziţiile deschise pe aceste pieţe au ajuns să deţină peste 70% din volumul tranzacţionat.

Specialiştii pun acest interes pe seama aprobării legii consolidate a pieţei de capital care va permite de la 1 august accesul în piaţă al băncilor şi SSIF-urilor fără a mai fi necesar în prealabil să devină membri ai bursei.

Dolarul a fost cotat la 34.000 lei iar euro la 41.275 aceleaşi preţuri ca şi în şedinţa precedentă.

Numărul total de poziţii deschise în acest moment pe contracte futures şi cu opţiuni este de 2.888.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb