SIBIU "Jucătorii", prudenţi pe final de săptămână

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 august 2010

Cu o zi înainte de finalului săptămânii, "jucătorii" futures au fost prudenţi în majoritatea timpului, în condiţiile în care cotaţiile nu au dat semne că s-ar încadra pe o direcţie clară de evoluţie. Acestea au testat din nou atât pe teritoriul negativ cât şi pozitiv iar nehotărârea i-a determinat pe "jucători" să adopte o atitudine mai degrabă de aşteptare, volumul de trans­fer fiind de doar 5300 de contracte, până la ora 17:15, valoarea echivalentă acestora ajungând la 20 milioane lei.

Pe segmentul spot, participaţii au tranzacţionat din nou titlurile bursei sibiene, transferând 2569 acţiuni SBX, la preţuri între 1,52 şi 1,68 lei/acţiune, cotaţia închizând pe minim, în scădere cu 25 bani. Declinul cotaţiei acţiunii Sibex se datorează faptului că miercuri 4.08 a fost data de referinţă pentru participarea la majorarea de capital social decisă de Adunarea Generală a Acţionarilor, astfel încât preţul acţiunii Sibex a ajuns azi (n.r. -ieri) la un nivel < corect >. "Chiar dacă unii investitori nu au reuşi să cumpere acţiuni până la data de referinţă, ei mai au o şansă de a participa la majorarea de capital, întrucât se vor tranzacţiona şi drepturile de preferinţă pentru o perioadă de 30 de zile" a declarat un broker.

Revenind la piaţa futures, interesul pentru contractul futures pe Dow Jones, denominat în lei, s-a soldat cu o lichiditate în creştere, până cu o oră şi jumătate înaintea închiderii fiind încheiate peste 1400 de contracte. La ora menţionată, se observa o direcţie descendentă a preţului de cotare care pierdea 25 de puncte pentru scadenţa de luna viitoare.

Contractul futures pe acţiunile SIF Oltenia s-a bucurat de interesul participanţilor care au transferat peste 4,2 milioane de acţiuni SIF Oltenia. Pentru septembrie preţul a pendulat între 1,4405 şi 1,4895 lei, predominând o direcţie roşie.

Pe piaţa derivatelor pe cursul valutar euro/leu, moneda unică s-a apreciat din nou faţă de cea naţională, dar pe fondul unei lichidităţi reduse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb