SIBIU Produsele futures externe, vedetele Sibex

D.N.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 iulie 2011

Miercuri, investitorii de la Sibex au tranzacţionat din nou cu precădere derivatele pe produse externe, remarcatele zilei fiind contractele pe Dow Jones, pe euro/dolar şi aur. Un interes în creştere s-a observat şi pe contractele pe petrol. Dintre produsele derivate pe acţiuni de pe piaţa autohtonă s-au remarcat derivatele pe titlurile SIF Oltenia şi Fondul Proprietatea. Lichiditatea a fost una ceva mai redusă, până la ora 17.30 înregistrându-se aproape 3600 contracte cu o valoare de 34 milioane lei.

Pe piaţa la termen, cel mai lichid produs a fost din nou derivatul pe Dow Jones, tranzacţionat în lei, până la ora 17.30 numărul contractelor încheiate pe acesta fiind de aproape 1600. Cotaţia DEDJIA_RON iunie scădea cu doar 7 puncte pe scadenţa septembrie, investitorii fiind cu ochii pe evoluţia de pe Wall-Street pentru a contura o direcţie clară. În schimb, pe decembrie se observa o direcţie inversă, cotaţia urcând cu 21 puncte, pe un volum mic.

Pe segmentul valutar investitorii au încheiat circa 700 contracte pe perechea EUR/USD, tranzacţionată în lei. Evoluţia euro faţă de rivalul american a fost una integral pe scădere, cotaţia accentuându-şi deprecierea progresiv, de-a lungul zilei. La ora 17.30, moneda unică înregistra un regres de aproape 1% pe scadenţa septembrie. Pe plan extern moneda euro a scăzut la minimul dintr-o săptămână, atât faţă de dolar cât şi de yen, la o zi după revizuirea în jos de către Moody"s a ratingului de credit al Portugaliei, mişcare care a creat speculaţii că cele mai îndatorare ţări din zona UE vor suferi, de asemenea, retrogradări.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro., secţiunea rapoarte de tranzacţionare, după ora 19.20.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Produsele externe sunt vedete.Asteptati sa isi intre Miclaus in paine.Mai vorbim...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb