SIBIU Speculatorii au preferat SIF5 şi Dow Jones

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 aprilie 2011

După creşterile importante de miercuri, cotaţiile Dow Jones s-au menţinut în cea mai mare parte a timpului uşor pe plus şi în penultima şedinţă a săptămânii. În partea a doua a zilei s-a observat însă, pentru scurt timp, şi o tendinţă negativă pe scadenţa scurtă. Variaţiile nu au fost însă la fel de ample ca în şedinţa precedentă. Pe segmentul SIF direcţia a fost mai degrabă una mixtă, cu variaţii nu foarte ample. Ca urmare, volumul schimburilor de pe întreaga piaţă Sibex a fost unul în scădere, până la ora 17.15 fiind încheiate circa 2000 de contracte cu o valoare de 12 milioane lei.

Segmentul financiar a atras cea mai mare cotă de lichiditate, DESIF5 fiind lider în topul instrumentelor tranzacţionate cu peste 1200 de contracte realizate până la ora precizată. S-au consemnat tranzacţii pe trei din cele patru scadenţe disponibile, termenul scurt (iunie), fiind preferat de investitori. Pentru aceasta, până înspre ora prânzului, cotaţiile au evoluat pe plus. Apoi preţul a intrat pe minus dar a revenit destul de rapid pe o creştere modestă până în jurul orei 16.00, când a intrat din nou pe teritoriu negativ, fiind atinse apoi minimele zilei. La ora 17.15 cotaţia DESIF5 iunie valora 1,62 lei/acţiune, în scădere cu 1,21%. Pentru iunie DESIF5 pierdeau 0,26% iar pentru finalul anului curent tendinţa era uşor pe creştere cu un avans de 0,06%, pe un volum mic.

Simbolul DEDJIA_RON a fost preferat pentru aproape 800 de contracte realizate până la ora 17.15. Cotaţiile futures de la Sibex ale celui mai urmărit indice de pe mapamond au avut o evoluţie preponderat pozitivă toate scadenţele tranzacţionate, în ton cu evoluţia de pe piaţa futures din SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb