SIBIU Spread-urile mici au atras speculatorii pe Aur, Dow Jones şi Euro/Dolar

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 iunie 2011

În penultima şedinţă a săptămânii investitorii de pe piaţa Sibex au tranzacţionat pe fondul tendinţei descendente a cotaţiilor futures ale Dow Jones, DESIF5 şi aur, în timp ce pentru paritatea euro/dolar s-a mizat în continuare pe aprecierea monedei europene. După volumul foarte ridicat tranzacţionat miercuri, intensitatea la tranzacţionare s-a mai redus, observându-se 5600 de contracte cu o valoare de aproape 60 milioane de lei, conform datelor de la ora 17.30.

Cel mai interesant aspect al şedinţei a fost îngustarea puternică a diferenţelor dintre cotaţiile de la vânzare şi cumpărare (spread) pentru contractele pe aur, euro/dolar şi Dow Jones.

Investitorii autohtoni interesaţi de tranzacţionarea aurului au avut oportunitatea de a specula evoluţia preţului metalului preţios la diferenţe extrem de mici de preţ între cerere şi ofertă. Pentru aur, diferenţa dintre cotaţiile de la vânzare şi cumpărare s-a îngustat pe parcursul şedinţei până la 0,20 USD, investitorii reacţionând prompt şi încheind 167 de contracte (1670 de uncii de aur), până la ora 17.30. Preţul metalului galben se deprecia, la ora menţionată, cu 14 dolari pe scadenţa iunie, dar creştea cu 12 dolari pe august. Pe pieţele externe, analiştii considerau că aurul poate creşte, pe fondul datelor care arată o încetinire a revenirii economiei, cumulate cu problemele datoriei Greciei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb