Prima şedinţă din februarie a schimbat în bine caracteristicile pieţei din perspectiva lichidităţii, care a crescut puternic, în condiţiile creşterii volatilităţii. Pe acest fond, numărul de contracte de pe segmentul derivatelor a ajuns la 9407 (9173 futures şi 234 options), volum care reprezintă un nivel record pe anul în curs. Numărul tranzacţiilor înregistrate a fost de aproape 2000, iar valoarea acestora s-a cifrat la 19,5 milioane, de asemenea record de la începutul anului. Condiţiile de piaţă în care s-au realizat aceste plasamente şi care au contribuit la creşterea intensităţii au ilustrat creşteri importante pentru segmentul derivatelor SIF5, respectiv scăderi, de asemenea importante, pentru preţul futures al euro în raport cu toate scadenţele tranzacţionate. Tranzacţii au fost realizate şi pe segmentul spot al bursei sibiene unde au fost transferate 3200 acţiuni Sibex la un preţ de 1,8 lei/titlu, în scădere cu 15 bani.
Sesiunea de debut a celei de-a doua luni din an s-a mai remarcat prin menţinerea interesului participanţilor la piaţă pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average care a confirmat statutul de "vedetă" a pieţei sibiene, câştigat în doar o săptămână de la lansare. Simbolul în discuţie a atras 286 contracte, total care i-a asigurat locul trei în topul de lichiditate. De altfel atractivitatea noului contract a fost evidenţiată şi de tranzacţionarea sa, în premieră, pe scadenţa iunie 2010, participanţii extinzându-şi orizontul investiţional. În raport cu acest termen indicele american a fost estimat la o valoare de 10.200 puncte. Scadenţa martie a continuat însă să fie centrul de greutate pentru plasamentele pe DEDIJA_RON, valoarea indicelui fiind estimată la 10.110 puncte, în scădere cu 39 puncte. Creşterea lichidităţii s-a datorat şi îngustării spread-ului dintre minim şi maxim, un rol important în acest sens revenind market-maker-ului care activează pe această piaţă, anume societatea WBS România.
Cu aproape 1000 contracte, perechea EURO/RON a fost una din atracţiile zilei, în contextul deprecierii valorii monedei unice, conform cotaţiei oficiale, respectiv a evoluţiei din piaţa interbancară. Participanţii în piaţa futures au estimat scăderi importante ale euro pentru toate scadenţele tranzacţionate. Cu aproape 500 de contracte, scadenţa martie a fost cea mai lichidă, euro depreciindu-se cu 3,16 bani până la 4,11 lei. În raport cu scadenţa iunie s-au realizat 236 contracte, euro pierzând 3,19 bani şi valorând 4,15 lei. Cele aproape 200 de contracte realizate pentru septembrie au indicat o depreciere de 2,25 bani, moneda unică fiind estimată la 4,1775 lei, în timp ce pentru decembrie cotaţia a coborât cu 2,01 bani la 4,22 lei.