Siegfried Mureşan: Dăncilă se întoarce la Bruxelles cu un bilanţ ruşions

R.G.
Politică / 10 iulie 2018

sursa foto Twitter

sursa foto Twitter

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) declară că: "Dăncilă se întoarce la Bruxelles cu un bilanţ ruşions, inflaţie şi deficit record, îndepărtarea de zona euro, legi antijustiţie", coform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

"În primul rând, actualul prim-ministru a făcut o prioritate din a slăbi justiţia pentru a-i face pe plac preşedintelui infractor al PSD, Liviu Dragnea. A sprijinit cererea de revocare a procurorului-şef al DNA de către ministrul Justiţiei, deşi Consiliul Superior al Magistraturii, instituţie abilitată să evalueze activitatea judecătorilor şi procurorilor, a avizat negativ procedura de demitere. Guvernul condus de Dăncilă a sprijinit, totodată, modificările la Codul penal prin care este slăbit actul justiţiei, iar abuzul în funcţie este aproape dezincriminat.

În cele aproape 6 luni de guvernare, rata inflaţiei şi deficitul bugetar au bătut record după record. Avem cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, de 5,4%, şi asistăm la o creştere de aproape 4 ori a deficitului bugetar faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, de la 2,2 miliarde de lei, la 8,14 miliarde de lei.

O altă contraperformanţă a Guvernului Dăncilă în aceste aproape 6 luni de mandat o reprezintă absorbţia fondurilor europene. Astfel prim-ministrul Dăncilă şi ministrul pentru fonduri europene au absorbit doar 3,5 milioane de euro din cele 4,37 miliarde de euro alocate de UE ţării noastre în perioada 2014 - 2020 pentru combaterea şomajului. În ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional, absorbţia Guvernului Dăncilă este de doar 34 de milioane de euro, dintr-un total de 6,7 miliarde de euro alocări pentru aceeaşi perioadă. În acest ritm, cel mai probabil vom avea dezangajări de fonduri europene până la finalul acestui an.

Nu în ultimul rând, Guvernul României dovedeşte o slabă pregătire a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. În concluzie, Viorica Dăncilă revine la Bruxelles cu un bilanţ ruşinos pentru orice prim-ministru european. De aceea, trebuie să ne aşteptăm la o reacţie dură şi fermă din partea partenerilor internaţionali. Se vor cere garanţii privind reducerea deficitului bugetar, absorbţia fondurilor europene, respectarea statului de drept şi buna pregătire a preşedinţiei Consiliului UE."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    ...

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb