Siegfried Mureşan: "Rezultatul referendumului va determina Uniunea Europeană să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova"

A.D.
Politică / 21 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE /PNL), preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, a comentat despre rezultatul alegerilor din Moldova, care, spune el, vor obliga Uniunea să accelereze procesul de aderare.

"Rezultatul alegerilor este o victorie a oamenilor din Republica Moldova. Este o victorie pentru un viitor european garantat. Este o victorie împotriva Federaţiei Ruse care a mobilizat resurse fără precedent în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor democratice şi al referendumului. Rezultatul strâns al referendumului nu înseamnă că Moldova este divizată, ci înseamnă că, în ciuda propagandei şi a implicării masive a Federaţiei Ruse, oamenii au găsit puterea de a alege Europa.

În ultimii patru ani, Republica Moldova a reuşit progrese remarcabile în implementarea reformelor privind combaterea corupţiei, întărirea sistemului judiciar şi modernizarea instituţiilor statului. Preşedinta Maia Sandu, alături de conducerea proeuropeană şi de oamenii din Republica Moldova au susţinut parcursul european al ţării, au gestionat efectele invaziei Rusiei în Ucraina şi au garantat siguranţa la graniţa Uniunii Europene, împotriva tuturor ameninţărilor din partea Rusiei şi a şantajului rusesc cu livrările de gaz," a subliniat preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova.

El a subliniat că rezultatul de astăzi este o victorie pentru Moldova şi un pas înainte pentru modernizarea ţării şi creşterea nivelului de trai al oamenilor.

"Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, mă voi asigura că Uniunea Europeană ţine cont de voinţa oamenilor exprimată la referendum şi că oferim tot sprijinul necesar în procesul de aderare. Ajutorul nostru şi implicarea noastră vor fi mai necesare ca oricând pentru a susţine acest parcurs",a precizat el.

Totodată, Siegfried Mureşan s-a angajat sa participe activ în procesul de aderare, din poziţia sa în Parlamentul European. "Ca negociator-şef al Parlamentului European privind Planul de Creştere de 1,8 miliarde de euro pentru Republica Moldova, mă voi asigura că adoptăm cât mai repede legislaţia europeană astfel încât banii să ajungă acolo unde este nevoie de ei: în infrastructura ţării, în şcoli, drumuri, spitale, dar şi în modernizarea administraţiei publice şi continuarea reformelor în sistemul de justiţie. Integrarea europeană aduce rezultate concrete pentru oameni, iar oamenii trebuie să simtă acest lucru cât mai repede", a declarat el.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. UE a inteles motivul .Rezultatul este unul exceptional daca luam in calcul amenitarile si frica unor cetateni de a nu supara Rusia .S-a dovedit puterea unei natiuni care a devenit majoritar nonsovietica .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Rezultatul referendumului este dezastruos pentru UE si trompetele ei.

       

      Prezenta la vot la referendum: 1486919 

      Prezenta la alegeri: 1544099  

      Boicot: 60 000 voturi 

       

      Vot la referendum: DA 750352 NU 736567 (diferenta circa 14 000 voturi).

      Tabara anti-UE (NU si boicot) a castigat referendumul cu 53%. 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Normal asa ar fi dar ce a facut UE dupa neprimrea Romaniei in Schengen...? Nimic ! S-a urcat ca Bula pe bicicleta si si-a vazut de drum...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb