Siegfried Mureşan va negocia Pachetul UE de 1,8 miliarde de euro pentru Republica Moldova

A.D.
Comunicate de presă / 15 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Deputatul european Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova, a fost desemnat aseară co-raportor al Parlamentului privind legislaţia Planului European de Creştere pentru Moldova, în valoare de 1,8 miliarde de euro, conform unui comunicat primit la redacţie.

"Unul dintre obiectivele pe care mi le-am asumat la începutul noului meu mandat în Parlamentul European a fost creşterea sprijinului financiar pentru Republica Moldova.

De aceea, mă bucur că, încă din primele luni ale noului mandat, voi negocia legislaţia Planului European de Creştere pentru Republica Moldova.

Pachetul de sprijin, care a fost anunţat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, săptămâna trecută la Chişinău, se întinde pe trei ani şi va finanţa investiţii în spitale, drumuri, poduri peste Prut, dar şi în alte domenii care vor duce la modernizarea Republicii Moldova, la creşterea nivelului de trai al oamenilor şi la pregătirea ţării pentru aderarea la Uniunea Europeană", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan, după desemnare.

"Priorităţile mele în negocieri sunt, în primul rând, de a adopta cât mai repede legislaţia europeană a planului, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în ţară. În al doilea rând, la fel de important este să adoptăm pachetul de sprijin în condiţii bune pentru Republica Moldova, care să ţină cont de situaţia din ţară şi de nevoile sale de dezvoltare. Nu în ultimul rând, vreau să ne asigurăm că UE oferă Republicii Moldova sprijin tehnic adecvat pentru a putea absorbi aceste fonduri", a adăugat Siegfried Mureşan.

Potrivit comunicatului, dosarul legislativ al Planului European de Creştere pentru Republica Moldova va fi negociat de doi co-raportori ai Parlamentul European: eurodeputatul Siegfried Mureşan, desemnat din partea Comisiei pentru bugete, şi încă un raportor pe care îl va desemna Comisia pentru afaceri externe.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5603
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9644
Gram de aur (XAU)Gram de aur389.2309

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb