SIF Banat-Crişana va stinge litigiile avute cu 23 de acţionari privind AGA din aprilie 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2010

SIF Banat-Crişana (SIF1) va stinge litigiile avute cu 23 de acţionari, printre care şi persoane apropiate grupului financiar Banca Transilvania (TLV), care contestă deciziile AGA din luna aprilie a anului trecut. Consiliul de Administraţie (CA) al SIF Banat-Crişana a decis vineri să încheie, în acest sens, o serie de tranzacţii judiciare cu investitorii respectivi, potrivit unui raport al societăţii remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti, citat de Mediafax.

SIF va stinge litigiile cu Banca Transilvania, BT Asset Management, BT Building, BT Evaluator, BT Investments, precum şi cu preşedintele CA al băncii din Cluj Napoca, Horia Ciorcilă, cu soţia sa, Simona Ciorcilă, şi cu Ionuţ Octavian Pătrăhău, membru în CA al băncii.

Tranzacţii similare vor fi încheiate şi cu doi noi administratori ai SIF Banat-Crişana, Dragoş George Bîlteanu şi Claudiu Silaghi, numiţi vineri adminstratori provizorii. Silaghi este unul dintre fondatorii Băncii Transilvania şi membru în CA al instituţiei de credit.

Procesele au fost intentate imediat după AGA din aprilie 2009 de la SIF Banat-Crişana, deoarece administratorii societăţii de investiţii financiare le-au limitat acestora dreptul la vot la 1%, motivând că acţionează concertat. Membrii Consiliului de Administraţie al SIF au anunţat atunci că mai multe persoane deţineau 17,5% din capitalul societăţii de investiţii financiare.

În cadrul adunării generale din aprilie, acţionarii SIF Banat-Crişana au reconfirmat cinci dintre membrii CA şi au ales alţi doi administratori, pe preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi pe directorul general adjunct al societăţii de investiţii, Carmen Dumitrescu. Cei doi au renunţat, însă, la funcţiile în care au fost numiţi, după ce modul de desfăşurare a adunării a fost contestat de către acţionari.

Deciziile AGA de la SIF Banat-Crişana au fost contestate în instanţă şi de alţi acţionari, care au invocat că dreptul la vot le-a fost limitat deşi nu acţionează concertat.

Pentru stingerea unor procese, SIF va încheia tranzacţii judiciare şi cu unul dintre partenerii companiei de consultanţă pentru investiţii Capital Partners, Andrei Liviu Diaconescu. Pe lângă acesta, vor mai fi semnate tranzacţii cu firma Drogati Enterprises şi Powerax Limited, înregistrate în Cipru, şi alte zece persoane fizice.

În comunicatul remis BVB, administratorii SIF Banat-Crişana menţionează că vor încerca să stingă şi restul proceselor în care sunt contestate deciziile AGA din aprilie 2009, tot prin încheierea unor tranzacţii judiciare. Printre contestatari s-au regăsit şi unele firme care acţionează în mod cencertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb