SIF "Muntenia" a intrat în acţionariatul "Broker" Cluj, cu o deţinere de 4%

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2009

Petre Pavel Szel: "Am vrut să fim prezenţi acolo, aşa cum unele companii străine au vrut să cumpere acţiuni la noi".

Petre Pavel Szel: "Am vrut să fim prezenţi acolo, aşa cum unele companii străine au vrut să cumpere acţiuni la noi".

Petre Pavel Szel: Am vrut să fim prezenţi la "Broker"

Societatea de investiţii financiare "Muntenia" (SIF4) a ajuns să deţină aproximativ 4% din acţiunile intermediarului "Broker" Cluj (simbol BRK), în urma tranzacţiilor semnificative din ultimele trei luni. Petre Pavel Szel, preşedintele SAI Muntenia Invest, care asigură managementul SIF4, a declarat, pentru ziarul Bursa, că investiţia în "Broker" Cluj a avut loc la un moment în care acţiunile BRK erau tranzacţionate la un preţ atractiv. Domnul Szel a participat, săptămâna trecută, la o festivitate organizată de conducerea "Broker" la Cluj, ocazie cu care au fost celebraţi 15 ani de la înfiinţarea casei de brokeraj.

Domnul Szel ne-a spus: "Faptul că noi am cumpărat titluri BRK după ce a fost schimbată o parte din vechea conducere executivă a societăţii este ca un vot de încredere faţă de noua conducere, însă noi nu dorim să influenţăm piaţa în vreun fel, deşi îmi dau seama că intrarea noastră în acţionariatul companiei este un pas important. Noi am mai avut colaborări şi înainte cu o parte din executivul Broker, aşa că îi cunoaştem. Am cumpărat într-un moment în care acţiunile erau jos, am pornit de la premisa că societatea are potenţial fiind una dintre cele mai active SSIF-uri, şi ne aşteptăm ca atunci când piaţa îşi va reveni, să devină profitabilă".

Deocamdată, SIF4 pare să fie mulţumit cu deţinerea pe care o are la "Broker", domnul Szel ezitând să spună dacă societatea pe care o manageriază va mai investi în acţiuni BRK.

"Am vrut să fim prezenţi acolo, aşa cum unele companii străine au vrut să cumpere acţiuni la noi, societăţi cu care facem întâlniri în mod regulat şi pe care le informăm despre evoluţia societăţii noastre", a mai spus domnul Szel.

Conducerea "Broker" Cluj, în schimb, este optimistă că SIF4 îşi va majora deţinerea şi consideră că este un semn bun intrarea SIF-ului în acţionariat: "Pentru noi, deţinerea pe care o are SIF Muntenia la Broker nu se opreşte la 4% şi sunt semnale că-şi va majora cota de participaţie", a declarat, pentru ziarul BURSA, Anton Ionescu, preşedintele "Broker"Cluj, adăugând: "Pentru noi, prezenţa unui acţionar de calibrul SIF4 contează foarte mult".

"Broker" Cluj încearcă, de mai multe luni, să se repună pe picioare şi să facă profit, după ce societatea a fost zguduită de scandalul de la începutul acestui an care a decapitat fosta conducere executivă, printre altele din cauza unor acuzaţii de fraudă la o sucursală din Deva. Una dintre măsurile luate de noua conducere vizează şi restricţionarea împrumuturilor în marjă la Bursa din Sibiu, potrivit reprezentanţilor societăţii.

Domnul Ionescu ne-a spus: "Noi am introdus restricţii majore privind împrumuturile în marjă pentru că de aici au pornit tot felul de debite periculoase. În prezent, piaţa este foarte volatilă şi implică foarte multe costuri". Preşedintele "Broker", ne-a spus, însă, că nu va renunţa la intermedierea tranzacţiilor la Sibex.

Săptămâna trecută, BT Securities a anunţat că se retrage temporar de la Bursa din Sibiu din cauza riscurilor prea mari.

Petru Prunea, Martin Miron şi o societate a unui angajat "Broker" au vândut un milion de acţiuni

Societatea "Intervalco", unul dintre cei mai mari acţionari ai "Broker", cu o deţinere de aproximativ 7%, a vândut, marţi, 100.000 de acţiuni BRK, la preţul de 0,2315 lei/acţiune. Tot marţi, Petru Prunea, fostul preşedinte-director general al companiei, a vândut 775.000 de titluri BRK, la preţul de 0,2302 lei/acţiune şi a achiziţionat 17.500 de acţiuni, la 0,23 de lei/titlu. "Consulting Business Invest" SRL, o societate despre care se bănuieşte că ar aparţine unui angajat "Broker" a mai vândut, marţi, 162.500 de titluri BRK, la 0,23 de lei/acţiune.

Domnul Martin Miron, care conduce societatea "Intervalco" susţine, însă, că doreşte să îşi crească participaţia la "Broker", tranzacţia de marţi fiind aproape nesemnificativă.

"Este posibil să mai vedem tranzacţii precum cele de marţi pentru că eu sunt inves-titor la Bursă şi nu vreau să fac profit doar pe acţiunile Broker. Eu am intenţia să cumpăr titluri la Broer, dar 100.000 de acţiuni vândute nu înseamnă nimic faţă de cele câteva milioane pe care le controlez", ne-a spus domnul Martin Miron, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Broker.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb