SIF Muntenia îşi va răscumpăra cel mult 2,56% din acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2020

SIF Muntenia îşi va răscumpăra cel mult 2,56% din acţiuni

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) au aprobat, în adunarea de ieri, repartizarea întregului profit al anului trecut de 111,92 milioane de lei către "Alte rezerve", în scopul demarării unui program de răscumpărare a maxim 20,64 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 2,56% din societate, în scopul reducerii capitalului social, se arată în raportul SIF-ului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Titlurile vor fi răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,1 lei/unitate şi 2,03 lei/unitate, durata programului fiind de cel mult 18 luni din momentul publicării operaţiunii în Monitorul Oficial.

În plină criză provocată de blocarea multor sectoare de activitate a economiei, ca urmare a pandemiei de Covid-19, acţionarii au dat undă verde programului de administrare a SIF Muntenia şi a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli propus de SAI Muntenia pentru acest an, ce indică venituri totale de 61,7 milioane de lei, cu circa 73% mai mici decât cele din 2019 şi cheltuieli totale de 28,1 milioane de lei, cu 74% sub cele aferente anului anterior.

În aceste condiţii, se estimează un profit brut de numai 33,6 milioane de lei, cu 72% sub cel obţinut anul trecut, de 120,4 milioane de lei.

De asemenea, a mai fost aprobată numirea SAI Muntenia Invest în calitate de administrator unic al SIF Muntenia, ce va exercita şi funcţia de administrator de fond de investiţii alternative, pentru un mandat de patru ani, începand cu data aprobării de către AGOA.

O altă propunere ce a primit undă verde de la acţionarii SIF4 este prelungirea mandatului auditorului financiar KPMG Audit SRL cu o perioadă de doi ani începand cu 1 mai 2020.

Varianta distribuirii sumei de 23,54 milioane de lei ca dividende, nu a trecut de votul acţionarilor.

Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) al SIF4 la finalul lunii martie a acestui an era de 1,6578 lei nivel care, faţă de preţul de închidere al acţiunii SIF4 de ieri, de 0,64 lei, oferă un discount de 61,39%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Astia își bat joc de noi! Numărul de acțiuni răscumpărate este foarte mic! În câteva zile strâng întreaga cantitate din.piata (posibil și-i intr-una singura) și apoi vei putea vinde foarte puține întrucât va fi aplicare pro rata și toată lumea se va înghesui sa vândă. Așadar si la acest sifon e un mare fas!

    1. cum si la acest sifon? toate sunt o japca organizata.

    Si numai acum te-ai prins?Trebuia sa stii cine administreaza si cine sunt majoritari la sif4 si cu siguranta scapai de o suparare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb