SIF Oltenia a dat 3,4 milioane euro pentru 14% din "Argus"

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 mai 2014

SIF Oltenia a cumpărat, vineri, un pachet de 14,04% din "Argus" Constanţa (UARG), pentru suma de 15,07 milioane lei (3,4 milioane euro).

Potrivit surselor din piaţă, vânzător ar fi fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief", controlat de grupul austriac Erste şi de omul de afaceri Florin Pogonaru.

Astfel, tranzacţia pare să facă parte din mişcarea de "partaj" dintre Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, şi Florin Pogonaru, care au intrat în conflict, la începutul acestui an, din cauza pachetului de 6% din BCR deţinut de SIF5.

SIF Oltenia deţinea, înaintea tranzacţiei anunţate vineri, 55,89% din acţiunile Argus, astfel că a ajuns, la o participaţie de 69,93%.

Tot vineri a avut loc un "deal" cu 10,36 milioane acţiuni ale SIF Oltenia (1,78% din capitalul social), cifrat la 18,6 milioane lei.

Schimbul are loc, după ce, la începutul săptămânii trecute, un pachet de 4,82% din SIF5 fusese transferat prin trei "deal"-uri. Voci din piaţă au comentat, atunci, că fondul "Business Capital for Romania Opportunity Cooperatief" ar putea fi vânzătorul acţiunilor, întrucât pachetul era similar deţinerii acestuia.

Tudor Ciurezu şi Florin Pogonaru au avut, lung timp, o relaţie apropiată. SIF Oltenia şi fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity Fund au colaborat în înlăturarea omului de afaceri Cătălin Chelu de la Argus Constanţa.

În luna iunie a anului trecut, SIF5 şi Business Capital for Romania Opportunity Fund au cumpărat 46,4% din acţiunile Argus deţinute indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, după ce se luptaseră luni bune cu acesta în instanţă.

În luna septembrie a anului trecut, SIF Oltenia a lansat o ofertă publică de preluare a "Argus", la finalul căreia a achiziţionat doar 0,06% din companie, deşi viza 44,3%.

Argus Constanţa a încheiat primul trimestru cu o cifră de afaceri de 27,2 milioane lei (6 milioane euro), aproape dublă faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut.

Argus a înregistrat în primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai reduse faţă de rezultatul negativ de 4,5 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb