SIF Oltenia a raportat cel mai ridicat profit dintre SIF-uri

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iulie 2015

SIF Oltenia (SIF5) a înregistrat în prima jumătate a anului cel mai ridicat profit dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare, de 103,7 milioane de lei (23,3 milioane de euro), în urcare cu aproximativ 70%, faţă de primele şase luni ale anului trecut.

Cel mai mic profit a fost raportat de SIF Muntenia (SIF4), cu un câştig de 39,2 milioane de lei (8,8 milioane de euro).

Rezultatul SIF Oltenia din primul semestru a fost influenţat semnificativ de trecerea în acest an la categoria venituri şi ulterior la profit a dividendelor neridicate de acţionari timp de mai mult de trei ani. În primele şase luni ale anului trecut, SIF Oltenia a realizat un profit de 60,1 milioane de lei, potrivit Mediafax.

SIF Oltenia este urmat în topul profiturilor de SIF Moldova (SIF2), cu 65,8 milioane de lei (14,8 milioane de euro), în scădere cu 64% comparativ cu rezultatul din iunie anul trecut.

Celelalte două SIF-uri, SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Banat-Crişana (SIF1) au raportat profituri apropiate ca valoare pentru primul semestru, de 44,5 milioane de lei (10 milioane de euro), respectiv 43,7 milioane de lei (9,82 milioane de euro).

După primele trei luni ale anului, SIF Transilvania înregistra cel mai mare profit dintre societăţile de investiţii financiare, de 24 milioane de lei, iar SIF Moldova rezultatul cel mai slab, cu un câştig de 1,25 milioane de lei.

"Problemele SIF-urilor sunt fundamentele slabe. La trei dintre SIF-uri cheltuielile operaţionale sunt mai mari decât dividendele pe care le încasează de la companiile din portofoliu, astfel că trebuie să vândă din active pentru a da la rândul lor dividende. SIF Oltenia este singura societate care încasează dividende de la companiile din portofoliu mai mari decât cheltuielile operaţionale, în timp ce la SIF Moldova acestea sunt aproximativ egale. Cele mai bune fundamente şi cel mai bun portofoliu sunt la SIF Oltenia, iar compania se apropie cel mai mult de ceea ce trebuie să facă un fond de investiţii. SIF Oltenia a fost foarte activă în a acumula pachete de acţiuni la preţuri bune. (...) Datele trimestriale sunt volatile la SIF-uri. În trimestrul al doilea se văd veniturile din dividendele primite de la companiile din portofoliu, dar principala lor sursă de profit sunt tranzacţiile", a declarat Mihai Căruntu, şeful Departamentului de cercetare pieţe de capital al BCR, citat de agenţia de presă.

SIF Oltenia a bugetat pentru anul în curs un profit net de 113,16 milioane de lei, SIF Moldova vizează pentru acest an profit de 111 milioane de lei, SIF Transilvania - 51,97 milioane de lei, SIF Banat-Crişana (SIF1) - 83,79 milioane de lei, iar SIF Muntenia (SIF4) - un profit operaţional de 78,4 milioane de lei.

SIF Banat Crişana este cea mai mare dintre societăţile de investiţii financiare după valoarea activului net, cu 1,73 miliarde de lei, urmată de SIF Oltenia - 1,52 miliarde de lei, SIF Moldova - 1,41 miliarde de lei, SIF Transilvania - 1,095 miliarde de lei şi SIF Muntenia - 1,09 miliarde de lei.

Cea mai ridicată capitalizare este cea a SIF Oltenia - 1,04 miliarde de lei, SIF Moldova - 832,1 milioane de lei, SIF Banat-Crişana - 821,6 miliarde de lei, SIF Muntenia - 701,3 milioane de lei şi SIF Transilvania - 550,4 milioane de lei.

Rezultatul SIF Oltenia din primul semestru a fost influenţat semnificativ de trecerea în acest an la categoria venituri şi ulterior la profit a dividendelor neridicate de acţionari timp de mai mult de trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb