SIF Transilvania vrea 7,45 milioane de euro pe participaţia de la "COMCM"

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2014

SIF Transilvania vrea 7,45 milioane de euro pe participaţia de la "COMCM"

SIF3 Transilvania a lansat o ofertă publică de vânzare a pachetului de 56,72% din "COMCM" Constanţa (simbol CMCM), la preţul de 0,2504 lei/acţiune, dorind să obţină 7,45 milioane de euro din tranzacţie.

Oferta urmează să se deruleze în perioada 22 aprilie -22 mai 2014.

Pe lângă SIF Transilvania, în acţionariatul COMCM, se mai regăsesc Constantin Frăţilă (11,6515%), Consulting & Construction Investments (10,0342%), Mihaela Frăţilă (10,0082%), Frăţilă Maria Alexandra (10,0062%) şi alţi acţionari (1,5751%).

Constantin Frăţilă este unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3, cu o deţinere de 5%. În trecut, domnia sa a avut un conflict deschis cu SIF Transilvania, pentru controlul Scut Constanţa, societate unde CMCM deţine pachetul majoritar. Se pare că disensiunile s-au aplanat, întrucât, anul trecut, Constantin Frăţilă a fost ales preşedinte al CMCM, dar şi membru în Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania.

"COMCM" Constanţa a obţinut în 2013 un profit brut de 1,16 milioane lei, în scădere faţă de anul precedent, când profitul brut a atins nivelul de 3,35 milioane lei.

În schimb, capitalurile proprii au crescut, de la 265,5 milioane lei în 2012, la 265,9 milioane lei în 2013, conform unui raport oferit Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Conducerea societăţii a propus acţionarilor un dividend brut de 0,004 lei/acţiune.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E clar rezultatul intelegerii si modul de rezolvare a "conflictului" dintre Fercala si Fratila.Sau poate ma insel? Dar judecati puti: COMCM are capitaluri proprii de 265 milioane lei,adica de peste 25 miloane euro si dai pachetul majoritar cu un sfert. In prospect are prezentata cu adevarat detaliat activele societatii?

    1. trist e ca ziarul Bursa si alte publicatii nu ia la puricat aceste cazuri, ei au treaba doar cu Sobolewski ca a cumparat actiuni

      nu am vazut nimic in ziar despre modul in care minoritarii SIF au fost redusi la tacere si nimic despre situatia de la SIF cum s-a ajuns sa nu exista opozitie  

      doar articole informative, fara nici o analiza 

      inclusiv in acest caz cu SIF 3 si Fratila erau lucruri de adaugat, daca se dorea 

      dar cu Sobolewski a tinut o saptamana zi de zi, pentru ca a luat actiuni transparent din piata 

    daca capitalurile proprii sunt de 256 milioane lei, adica aproximativ 60 milioane euro, atunci 56% din CMCM, cat are SIF3 inseamna 33 milioane euro. De ce sa vinzi cu doar 7.5 milioane euro ?

    1. Intrebarea pare justa dar te intreb atunci de ce pretul pe actiune in piata nu a crescut? Daca analiza ta e corecta atunci cumpara la greu ca e ca si cum iei pe gratis...

      De ani de zile vorbim la sifu-ri de praguri dar acum vedem ca o mana de oameni fac tot ce vor si nimeni nu-i poate controla. Sunt stapani fara sa fie proprietari....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb