SIF-urile, invitate la Viena pe tema vânzării BCR

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iunie 2011

SIF-urile, invitate la Viena pe tema vânzării BCR

O nouă întâlnire dintre reprezentanţii SIF-urilor şi austriecii de la "Erste" ar urma să se desfăşoare, astăzi, la Viena, la invitaţia acţionarului majoritar al BCR, interesat să ajungă la un acord cu societăţile de investiţii financiare pe tema înstrăinării participaţiilor acestora la bancă, susţin surse care nu au dorit să le fie menţionate numele.

Contactaţi de ziarul "BURSA", reprezentanţii BCR şi cei ai "Erste" s-au abţinut să comenteze pe tema acestei întâlniri, refuzând să infirme sau să confirme informaţia.

Reprezentanţii au reamintit că întâlniri între acţionarii BCR au loc, în mod obişnuit, având ca scop dezbaterea subiectelor legate de activitatea băncii. Totuşi, listarea BCR la Bursa de Valori Bucureşti pare să se transforme într-un subiect din ce în ce mai fierbinte pentru "Erste", dat fiind că termenul pentru listarea băncii expiră în toamna acestui an, iar unele SIF-uri, precum SIF "Moldova", au început "să sufle în ceafa" austriecilor, făcând presiuni pentru rezolvarea situaţiei. Cele cinci SIF-uri deţin cumulat circa 30% din acţiunile BCR.

"Erste va încerca să convingă SIF-urile, sau măcar pe unele dintre ele, să îi vândă participaţiile la BCR astfel încât să depăşească deţinerea de 75% din capitalul băncii şi să poată să schimbe statutul, fără să mai fie împiedicată de opoziţia SIF-urilor", susţin surse care nu au dorit să le fie menţionate numele.

Discuţiile între reprezentanţii SIF-urilor şi cei ai "Erste" pe tema vânzării participaţiei la BCR nu ar fi o noutate, dat fiind că acţionarii BCR au mai negociat şi în trecut o astfel de tranzacţie, fără să ajungă însă la un acord.

Cel mai departe a mers SIF "Moldova" care a dorit să îşi consulte acţionarii pe tema vânzării a 5% din BCR, la ultima Adunare Generală.

"Nu mă aştept ca mâine (n.r. azi) să aibă loc un eveniment extraordinar în cadrul discuţiilor dintre SIF-uri şi Erste în privinţa listării sau vânzării participaţiei acestora la BCR pentru că astfel de decizii nu se pot lua dintr-odată. M-aş aştepta ca Erste şi SIF-urile să îşi consulte acţionarii în privinţa realizării unei astfel de tranzacţii sau, măcar, Consiliile lor de Administraţie", ne-a precizat un administrator de SIF.

Unele voci din piaţă avansează scenariul că achiziţionarea acţiunilor BCR de la SIF-uri ar fi un argument ca Erste să nu mai listeze banca la Bursa de Valori Bucureşti, deşi s-au angajat la acest lucru prin contractul de privatizare. Termenul iniţial pentru listarea BCR a expirat în toamna lui 2009, când acţionarii băncii au semnat un acord pentru amânarea listării cu încă doi ani. În ciuda acestui lucru, Dominique Bruynseels, preşedintele-executiv al BCR, a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că nu există un calendar pentru listarea băncii, spre nemulţumirea unora dintre acţionarii săi.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ai ramas cu datorii la Depozitar !!

    sinaia 2010. intalnire de taina ptr.reduceri de cheltuieli si personal. dar de ce tocmai la sinaia? ptr.ca bvb nu are o strategie. bvb doreste ca bursa sa se duca de rapa. altfel nu se explica de ce apoi in august creaza un post ptr.anca dumitru care a falimentat rad.apoi il angajeaa pe tonomatul sau tolomacul pietii de ionescu.cheltuieli de vopseala de peste un miliard numai la un etaj cu o amarataddee vopsea.deci ptr.aga dati i afara

    1. ar trebuii trasi la raspundere lasii care se ascund in spatele acestor afirmatii !!

    ...e clar... Erste incearca sa dezbine SIF-urile si SIF-urile (unele din ele) "...au muscat momeala!!"

    ...e o varianta de negociere rapida cu SIF-urile care nu s-au decis inca ce vor sa faca cu BCR. In acest fel se evita radicalizarea opiniei acestor SIF-uri. Dupa ce se asigura ca aceste SIF-uri nu mai sunt in situatia de a le face probleme cu listarea BCR, o sa incerce sa negocieze si cu ceilalti...

    Draga Make, te rog sa faci si o rubrica de dating. Pare ca sunt tot felul de frustrati, care desi s-au cocotat in diverse pozitii, nu reusesc sa isi gaseasca perechea.Si o cauta pe aici. Daca e sa vorbim serios sa revenim la problema din articol.Problema SIF - BCR era previzibila. Daca erau baieti

    nici macar destepti ci doar corecti, nu accepteu, ca BCR sa nu se listeze la termenul prevazut.Dar cu totii se cred mari strategi.Facind o paranteza, nici macar americanilor nu le prea iese cu strategia, in ultima vreme.Batalia sterila pentru functii, in CI BCR, i-a indepartat pe cei de la SIF de miezul peoblemei.Ar putea macar acum sa ia exemplul lui Mobius. Care e seful lui Templeton. Si atit. Nu are nici mama, nici sotia, si nici soferul in CA-uri.Dar sigur, ce model e asta care administreaza mai mulki bani decit am luat noi de la FMI.Si daca ERSTE nu vrea sa listeze BCR, SIF aveau si ausuficiente modalitati de a fructifica in vantajul lor pozitia la BCR. Un exemplu e FP .... 

    1. Buna remarca cu FP-ul...dar cei care o inteleg...nu pot sa o aplice...cei care nu o inteleg... o fac pe desteptii...iar cei care pot sa decida au alte probleme mai importante - ce-mi iese la asta?

    Tanasescu si Cristinica - se tin de manutza in birou, mai beau o bere...mai o varza calita la cantina si uite asa Cristinica a imprumutat anii lu Bebe si ....mirosul lui !!

    Tanasescu si Cristinica - se tin de manutza in birou, mai beau o bere...mai o varza calita la cantina si uite asa Cristinica a imprumutat anii lu Bebe si ....mirosul lui !!

    Sper din tot sufletul ca cei de la SIF-uri sa nu fie tot atat de "destepti" ca politicii care au decis vanzarea BCR; daca acestia sau unii dintre ei vor trada, va fi gata cu BCR - ADICA VOR FACE CE VOR !.

    Intrebarea este: de ce doarme Statul Roman; el este vanzatorul care a impus clauza privind listarea bancii. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb