Silvian Ionescu a demisionat din funcţia de prefect al Capitalei

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 14 ianuarie 2005

PD ar putea să o nominalizeze pentru acest post pe Mioara Mantale, consilier general la Primăria Capitalei

După numai cinci zile de la învestitură, Silvian Ionescu şi-a dat demisia din funcţia de prefect al Capitalei. Reprezentantul PD a spus că principalul motiv care l-a determinat să renunţe la postul de prefect îl constituie declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului a afirmat, în urmă cu cîteva zile, că este dezamăgit de desemnarea lui Silvian Ionescu în funcţia de prefect al Capitalei, ţinînd cont de problemele pe care acesta le-a avut în trecut: "Se putea găsi un loc sub soare pentru un om devotat, care a muncit, dar nu neapărat cea mai mare Prefectură din ţară".

Cu toate acestea, noul prefect demisionar a spus că decizia de a renunţa la funcţie îi aparţine, aceasta nefiind sugerată de nimeni din partid. Democratul a declarat că îşi va păstra funcţiile pe care le deţine în PD.

În aceste condiţii, democraţii caută un înlocuitor pentru Silvian Ionescu. Nominalizarea viitorului prefect urmează să aibă loc zilele acestea. Printre persoanele vehiculate ca avînd cele mai mari şanse să ajungă în funcţia de prefect al Capitalei se numără Mioara Mantale, în vîrstă de 38 de ani, consilier general al Primăriei Capitalei.

Demisia lui Silvian Ionescu de la Prefectură a fost apreciată de preşedintele Traian Băsescu drept un gest elegant. Purtătorul de cuvînt al preşedintelui, Adriana Săftoiu, a declarat, ieri, că încă de pe vremea cînd era liderul PD, Traian Băsescu a refuzat să îl susţină pe Silvian Ionescu pentru a fi inclus pe listele Alianţei pentru Parlament: "Văzînd că este nominalizat prefect, preşedintele a observat că nu sînt respectate criteriile Coaliţiei pentru un Parlament Curat". La rîndul său, preşedintele interimar al PD, Emil Boc, ne-a declarat că Silvian Ionescu a fost numit în urma unei propuneri a Organizaţiei PD Bucureşti, fără să insiste nimeni, în mod deosebit, asupra acestei desemnări. Emil Boc spune că partidul a luat act de demisia domnului Ionescu, căruia îi apreciază şi respectă decizia. Colegii din PNL consideră că Silvian Ionescu a dat dovadă de responsabilitate dîndu-şi demisia. Purtătorul de cuvînt al liberalilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, că democratul a înţeles că, fiind o persoană controversată, poate pune în pericol prerogativele de prefect. PUR susţine că demisia prefectului nu reprezintă altceva decît "un succes al lui Traian Băses-cu".

Guvernul a amînat ieri desemnarea unui nou prefect la Capitală, însă i-a numit pe prefecţii Judeţelor Botoşani, în persoana lui Ion Diaconu, Brăila - Nicolae Mitroi, Caraş-Severin - Gavril Soran, Călăraşi - Jenel Şerban, Mehedinţi - Lazăr Madaras, Vîlcea - Anuţa Handolcescu şi Vrancea - Ion Oprea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb