Simon Peters, eToro: Inflaţia peste aşteptări determină pieţele cripto să intre în recul

Piaţa de Capital / 19 martie

Simon Peters, eToro: Inflaţia peste aşteptări determină pieţele cripto să intre în recul

O inflaţie mai mare decât se anticipa a cauzat un recul al pieţelor bursiere şi cripto săptămâna trecută, investitorii întrebându-se dacă inflaţia nu este încă prea mare pentru ca Rezerva Federală să înceapă să relaxeze condiţiile financiare, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, după ce a atins un nou maxim istoric de 73.790 dolari americani, bitcoin este în prezent în scădere cu 15%, tranzacţionându-se la 63.200 dolari.

"Deşi reculul este mare raportat la dolari, este perfect normal să vedem astfel de scăderi. Din punct de vedere istoric, am văzut reculuri de până la 30% în timpul pieţelor bull bitcoin.

Întrebarea care se pune acum este dacă preţul a scăzut suficient de mult pentru ca investitorii să cumpere pe această scădere sau dacă preţul şi-ar putea extinde declinul.

Atenţia se îndreaptă acum către şedinţa FOMC din această săptămână, în special conferinţa de presă a preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powel, care va avea loc miercuri şi care ar putea influenţa direcţia pieţelor cripto pe termen scurt", arată analistul.

Şedinţa FOMC şi conferinţa de presă de miercuri

Economiştii şi investitorii aşteaptă următoarea şedinţă a FOMC pentru a vedea când va începe Fed să reducă ratele dobânzilor, câte reduceri vor fi în acest an şi cât de mari vor fi acestea. În plus, la această şedinţă va fi publicat un nou "dot-plot", care va arăta unde crede fiecare membru al FOMC că se vor situa ratele dobânzilor până la sfârşitul anului şi după aceea.

Fed a indicat în cadrul reuniunilor anterioare că s-ar putea să avem parte de trei reduceri ale ratelor dobânzii cheie în acest an, însă, datele privind inflaţia mai mare decât aşteptările pieţei, publicate săptămâna trecută, au determinat investitorii să reevalueze această probabilitate, după cum indică instrumentul CME FedWatch, precum şi creşterea randamentelor obligaţiunilor în ultimele zile.

ZRX a fost criptoativul cu cele mai importante evoluţii săptămâna trecută, crescând cu 65% faţă de dolarul american.

"ZRX este un token de guvernanţă utilizat pentru a alimenta protocolul 0x, care este conceput în principal pentru a facilita tranzacţionarea facilă a token-urilor Ethereum la costuri reduse direct dintr-un portofel Ethereum.

Creşterea preţului ZRX pare să fi venit ca urmare a anunţului privind schimburile fără "taxe de gaz" care au intrat în funcţiune pe reţelele Ethereum de nivel 2, cum ar fi Base şi Optimism, folosind 0x Tx Relay API.

În prezent, ZRX se tranzacţionează la 1,1115 dolari, la 115% distanţă de maximul istoric de 2,40 dolari", precizează Peters.

Capitalizarea de piaţă a Solana atinge un maxim istoric de 82,80 miliarde dolari

Capitalizarea de piaţă pentru SOL (solana) a atins săptămâna aceasta un maxim istoric de 82,80 miliarde dolari, depăşind maximul anterior de 77,40 miliarde dolari, înregistrat în noiembrie 2021, la apogeul precedentei pieţe cripto de tip bull.

Creşterea capitalizării de piaţă vine ca urmare a creşterii impresionante a preţului SOL în acest an, precum şi a creşterii continue a cantităţii de SOL noi care intră în circulaţie din protocol.

Preţul SOL a crescut cu 80% în acest an şi cu 2030% de la cel mai de jos preţ al pieţei bear din 2022. În prezent, SOL este la 50% faţă de maximul său istoric de 267 de dolari.

Actualizarea Dencun este activă pe reţeaua principală Ethereum, taxele de gaz pe reţelele de nivel 2 scad semnificativ

"Foarte aşteptata actualizare Dencun a intrat în vigoare săptămâna trecută pe reţeaua principală Ethereum, iar reţelele de nivel 2, cum ar fi Optimism, Arbitrum şi Base, văd deja beneficiile, comisioanele de tranzacţionare pe aceste reţele de nivel 2 scăzând semnificativ, în unele cazuri cu 99%.

Numărul de tranzacţii care au loc în reţelele de nivel 2 în urma actualizării Dencun este, de asemenea, în creştere. După cum a raportat Cointelegraph, reţeaua de nivel 2 Base, de exemplu, a înregistrat un salt de 350% în numărul de tranzacţii în urma actualizării", menţionează reprezentantul eToro.

Înainte de actualizare, Base procesa aproximativ 440.000 de tranzacţii pe zi. A doua zi după eveniment, aceasta a urcat la 1,1 milioane şi a continuat să crească în zilele următoare, atingând un record de 2.064.920 de tranzacţii sâmbătă.

Criptoactivele de tip Layer-2 ar putea fi de urmărit în lunile următoare, mai ales dacă vom continua să vedem o activitate în creştere a utilizatorilor pe aceste reţele şi, eventual, apariţia unui sezon de "altcoins" în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb