Simtel Team atrage 13,7 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat

S.B.
Piaţa de Capital / 28 mai 2021

Simtel Team atrage 13,7 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat

Simtel Team (simbol bursier SMTL), o companie românească de inginerie şi tehnologie, anunţă închiderea cu succes a plasamentului privat pentru acţiunile sale şi atragerea sumei de 13,715 milioane lei de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti, într-un comunicat remis redacţiei.

Acţiunile companiei vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în următoarele săptămâni. Plasamentul privat a fost intermediat BT Capital Partners, divizia de investment banking Grupului Financiar Banca Transilvania, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

"Mulţumim investitorilor pentru sprijinul oferit în ultimele luni şi le urăm bun-venit tuturor noilor acţionari. Capitalul atras de la Bursa de Valori Bucureşti va contribui la trecerea Simtel la nivelul următor. Astăzi, ne aflăm într-un moment unic în dezvoltarea companiei noastre, deoarece contextul este favorabil pentru toate cele trei linii de activitate - energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizări industriale. Suntem încântaţi de oportunităţile pe care ni le oferă piaţa de capital şi cu siguranţă vom folosi activ finanţarea alternativă în următorii ani, pentru a ne menţine şi a ne dezvolta poziţia de lider în România, precum şi pentru a livra şi mai multe proiecte în străinătate," a declarat Iulian Nedea, CEO şi cofondator Simtel Team.

Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acţiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la preţul de 13 lei pe acţiune. 154 de investitori individuali şi profesionişti au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei. Pentru a atrage o structură de participare diversificată, oferta a avut o limită superioară de participare, în baza căreia investitorii puteau subscrie maxim 25.000 de acţiuni. În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 milioane de lei.

"Ziua de azi marchează începutul poveştii Simtel Team pe Bursa de Valori Bucureşti. Misiunea noastră la BT Capital Partners a fost să fim întotdeauna alături de companii inovatoare din România şi să le sprijinim în planurile lor de dezvoltare. Suntem onoraţi să facem parte din povestea de succes a Simtel şi încrezători că odată cu capitalul şi sprijinul din partea investitorilor BVB, compania va continua să crească într-un ritm accelerat în următorii ani," a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners, casa de investiţii care a intermediat plasamentul Simtel Team.

În urma plasamentului privat, structura acţionariatului este următoarea: Iulian Nedea, cofondator şi CEO deţine 28,2% acţiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator şi COO deţine 27,4% din acţiuni, Radu Vilau, cofondator şi CTO deţine 27,4%, angajaţii Simtel deţin 2% din acţiuni, în timp ce investitorii BVB deţin 15% din acţiuni. Astfel, odată ce acţiunile SMTL vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.

"Suntem încântaţi de succesul Simtel Team şi bucuroşi că am fost alături de fondatori încă din decembrie 2019, în această călătorie către Bursa de Valori Bucureşti. De la prima noastră întâlnire, ne-a fost clar că Simtel Team este compania perfectă pentru investitorii BVB - fondată şi condusă de antreprenori vizionari, recunoscuţi în nişa lor, întotdeauna cu un pas înaintea pieţei, cu o structură de afaceri diversificată şi cu o dorinţă puternică pentru dezvoltarea afacerii. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum Simtel îşi va scrie istoria pe Bursa de Valori Bucureşti în următorii ani," a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications, Consultant Autorizat al Simtel Team.

Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% din capital va fi utilizat pentru investiţii în divizia de energie regenerabilă a companiei, în special pentru finanţarea proiectelor bazate pe modelul de afaceri IAC - Inginerie, Achiziţii şi Construcţii (EN: EPC - Engineering, Procurement & Construction), precum şi pentru dezvoltarea subdiviziei de distribuţie B2B de componente şi materiale necesare în construcţia de proiecte de energie fotovoltaică. Compania estimează că 30% din capital va fi utilizat pentru tranzacţii de tip M&A care să completeze gama de servicii oferite de către Simtel Team, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiţii în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare şi operare a staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicaţii şi 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale. Rata de creştere anuală compusă (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinată, în principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie în sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider în România în construcţia centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Aici sunt sanse mari ca pretul din prima zi de tranzactionare sa aiba multiplul de la SAFE.

    1. Adica 65 de lei pe actiune in prima zi si 140 de lei in cateva luni. Si fundamentul?

      Nu exista fundament. De fapt la un calcul simplu firma are un profit pe 2020 de cca 4 mil ron, are cca 7 milioane de actiuni, rezulta un EPS de cca 0.56. Este scoasa in plasament cu 13 ron, deci un PER de cca 23. Pe industria asta PER e la cca 15-16 si asta pe firme europene mai maricele. Cu alte cuvinte SUPRAEVALUATA cu cca +44% direct din plasament. Ca toata lumea vrea ca actiunea sa fie facuta racheta doar ca o sustine brokerul si cei 150 de ortaci alesi pe spranceana.....hmmmm....incet incet lumea se mai desteapta. Dar e frumos AERO ...e asa cum ii spune si numele....doar aer :))))))))))))))))))

      Din pacate cei care se gandesc la multipli, sunt minoritari, iar de bibani cu bani nu duce lipsa BVB.Ce s-a intamplat cu Safe, sau Agro au fost exceptii, care au surprins pana si pe brokeri. Cu lectia invatata vin cu o poveste buna si cu preturi fantastice, inclusiv Allview si ce mai e pe piata ,deja trecute de plasamente, se invart in jurul acelorasi indicatori, si PER-uri de 20 sau peste. Nu vreau sa denigrez tinerele companii ce vin la bursa, dar cardasia asta cu brokerii(asumata) s-ar putea pe termen lung sa faca mai mult rau decat bine. E drept un 30% vor cam avea toate in primele zile de la listare, dar ce vor face visatorii care vad noi "tesle" pe plan local?, cei pragmatici vor face banu prin lichidqrea pozitiilor si alimentarea pietei cu noi si noi listari.....e bine sa inoti cu rechinii, dar sa nu ramai ca scafandru...singur cu doua labe....bafta la investitii, indiferent in ce sunt ele

      Patronii sunt romani exact ca cel de la Uipath deci trebuie sa ajunga la exact aceeasi multipli ca la NYSE. Toate pocnitorile astea SAFE, 2P(arale), LIH, HUNT sunt noile comi dafora ipru din anii 2007. Istoria se repeta doar natafletii sunt proaspeti.

      Patronii sunt romani exact ca cel de la Uipath deci trebuie sa ajunga la exact aceeasi multipli ca la NYSE. Toate pocnitorile astea SAFE, 2P(arale), LIH, HUNT sunt noile comi dafora ipru din anii 2007. Istoria se repeta doar natafletii sunt proaspeti.

    Eu mă bucur că vin .Mă supără teribil altceva:văd că dau dividende mici ,dar trebuie să știi dată înregistrare,dau gratuite ,altă dată înregistrare,apoi drepturi de preferință calcule din nou,etc Vor fi teribil de greu de urmărit toate astea, de parcă ar fi " pricipala" lor activitate. Mă cam satur !!! Am facut-o si la Bittnet!

    1. Astea cu gratuitele,drepturi de preferinta etc. sunt pentru a ,,ameti'' posibilul actionar,sa-l bage in ceata cu pretul real...Se practica la mai toate firmele de pe BVB,in special la cele mai noi din IT si agro.Dupa ce se face plinul,o iau in jos,dar trebuie descarcat inainte.

      Toti se bazeaza ca vor exista optimisti la cumparare. Sa vedem daca asa va fi.

    Companii asemanatoare din Polonia au per 40...Probabil va creste la listare cu min 70 80%

    Sa folosesti PER pentru a determina valoarea unei companii growth e ca si cum ai testa inteligenta unui copil de 5 ani cu un test de bacalaureat....INUTIL DECI

    1. Nu ajunge doar sa categorisesti o societate comerciala ca fiind "growth" si gata, se justifica orice evaluare. Daca actualii investitori in "growth" sunt multumiti de evaluari, foarte bine, le urez succes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb