Simtel Team vizează venituri consolidate de 394,3 milioane de lei

T.B.
Piaţa de Capital / 26 martie 2024

Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, vizează în 2024, la nivel consolidat, venituri operaţionale de 394,3 milioane de lei, EBITDA de 49,2 milioane de lei şi un profit net de 35,1 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Bugetul de venituri şi cheltuieli la nivel consolidat pentru anul 2024 include rezultatele preconizate a fi generate de Simtel Team S.A. şi principalele companii în care Simtel Team S.A. deţine participaţii: Simtel Solar S.R.L. din Republica Moldova (100%), ANT Power Energy S.R.L (51%), Agora Robotics S.R.L (51%), Custom Soft Solutions S.R.L (39%), GES Furnizare S.R.L (62%), Pleşoiu Solar S.R.L (99%) şi Oasis Green Energy 3 S.R.L. (100%), potrivit sursei.

Conform datelor din comunicat, "Bugetul de venituri şi cheltuieli pe care îl propunem pentru anul acesta este unul prudent şi ţine cont de toate posibilele evoluţii macroeconomice, dar şi la nivel de industrie. Cu toate acestea, în contextul dezvoltărilor dinamice şi a provocărilor în continuă schimbare ale sectorului energetic, preconizăm că 2024 va fi un an de creştere consistentă pentru Simtel. Astfel, în 2024, ne propunem să depăşim semnificativ capacitatea totală instalată în 2023, de 86 MWp, datorită centralelor electrice fotovoltaice pe care le vom construi pentru clienţi, dar şi pe fondul contribuţiei pe care o vor aduce parcurile noastre fotovoltaice. Potenţialul de creştere în domeniul energiei regenerabile rămâne în continuare la un nivel ridicat având în vedere necesitatea companiilor din toate industriile din România de a efectua tranziţia la energia verde. Totodată, în România există o serie de iniţiative guvernamentale care sprijină astfel de investiţii, precum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), proiectele din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Fondul de Modernizare şi Electric Up 2. Luând în considerare aceste aspecte, în 2024 ne dorim să valorificăm toate oportunităţile existente în vederea continuării dezvoltării grupului şi consolidării poziţiei de lider de piaţă în acest domeniu", a declarat Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

În 2024, zona de instalare soluţii la cheie de centrale fotovoltaice pentru clienţii companiei, precum şi cea de producţie şi furnizare de energie rămân în centrul strategiei Simtel, dar în paralel compania urmăreşte continuarea diversificării surselor de venit prin oferirea de soluţii inovatoare de stocare a energiei, dezvoltarea reţelelor de staţii de încărcare pentru maşini electrice, implementarea soluţiilor de măsură şi control de tip Virtual Power Plant (VPP), precum şi lansarea unei linii de roboţi autonomi pentru curăţenie industrială, transmite compania.

În ceea ce priveşte producţia de energie electrică, în 2024, Simtel mizează pe potenţialul parcurilor fotovoltaice proprii pe care compania le dezvoltă şi operează, în special pentru că o parte dintre acestea sunt deja la stadiul gata de construcţie şi urmează să intre în etapa de implementare. Compania deţine în prezent şase de astfel de parcuri aflate în diverse stadii de implementare - în Pleşoiu, unde a fost finalizată prima fază a proiectului în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia şi Salonta. La momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC şi vor genera anual o producţie de circa 100 GWh, se mai arată în comunicat.

Totodată, pentru parcul fotovoltaic de la Giurgiu, compania a anunţat în data de 25 martie 2024 obţinerea unei finanţări nerambursabile în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de aproximativ 60,6 milioane de lei (fără TVA) pentru construirea centralei electrice fotovoltaice în cadrul acestui parc. Centrala electrică fotovoltaică de la Giurgiu va avea o capacitate instalată planificată de 52 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor). Terenul pe care va fi construită centrala este deţinut de companie, proiectul având obţinute deja toate autorizaţiile necesare pentru a demara implementarea - documentaţia tehnică, Avizul Tehnic de Racordare, autorizaţia de construire. Compania estimează că proiectul va fi finalizat în T4 2024 - T1 2025, informează compania.

În ceea ce priveşte furnizarea de energie electrică, compania se aşteaptă ca prin intermediul GES Furnizare S.R.L. (GES), entitate în care deţine o participaţie de 62%, să continue să atragă din ce în ce mai mulţi clienţi. GES a reuşit ca într-o perioadă foarte scurtă de la momentul obţinerii licenţei din partea ANRE, în ianuarie 2024, să semneze deja trei contracte pentru furnizarea de energie electrică pe o perioadă standard de 12 luni cu clienţi din domenii diverse, precum producţia de mase plastice, retail şi operarea de spaţii logistice, precizează sursa citată.

În ultimii patru ani, Simtel Team a proiectat şi pus în funcţiune numeroase centrale electrice fotovoltaice pentru clienţi din diverse industrii. Parcurile fotovoltaice pentru care Simtel furnizează servicii de Operare, Mentenanţă şi Service însumează peste 284 MWp instalaţi şi produc anual 352.000 de MWh, corespondentul consumului a 106.000 de locuinţe într-un an, reducând cu 217.000 de tone pe an emisiile de gaze cu efect de seră, ajutând astfel la protejarea mediului înconjurător şi având un impact pozitiv asupra sănătăţii şi a calităţii vieţii comunităţilor, în special în zonele urbane dens populate.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, având, în prezent, o capitalizare de piaţă de aproximativ 474 milioane de lei, se mai arată în comunicatul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb