Singapore vede un "interes puternic" pentru licenţele bancare digitale

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 ianuarie 2020

Singapore vede un "interes puternic" pentru licenţele bancare digitale

Singapore a primit păreri pozitive şi s-a bucurat de "un interes puternic" în efortul său de a deschide industria bancară către concurenţa nouă, după ce 21 de grupuri au depus oferte pentru licenţe digitale, potrivit autorităţii de reglementare financiară.

Un "grup variat" a depus cereri pentru licenţe, inclusiv companii din comerţ electronic, tehnologie şi telecomunicaţii, a informat Autoritatea Monetară din Singapore recent, fără a identifica părţile. Şapte dintre acestea au fost pentru licenţe digitale bancare complete, iar 14 au fost autorizate pentru vânzare cu ridicata, notează Bloomberg.

Unii ofertanţi văd oraşul-stat ca o poartă de intrare în restul Asiei de Sud-Est, unde se preconizează că piaţa de creditare digitală va avea o creştere de patru ori în următorii cinci ani. Vecina Malaezia a anunţat şi ea luna trecută că lucrează la un cadru pentru băncile virtuale.

Potrivit sursei citate, grupurile de succes îşi vor începe activitatea până la jumătatea anului 2021, urmând să concureze cu nume locale şi globale consacrate, inclusiv DBS Group Holdings Ltd. şi Citigroup Inc.

Autoritatea Monetară din Singapore anunţa în iunie, anul trecut, că intenţionează să emită până la cinci noi licenţe bancare digitale către non-bănci pentru a consolida concurenţa. Marea Britanie şi Hong Kong sunt printre economiile majore care au emis deja autorizaţii similare, creând o nouă generaţie de rivali pentru creditorii tradiţionali.

Numărul părţilor interesate este ridicat, având în vedere disponibilitatea limitată a permiselor din Singapore, a declarat Varun Mittal, partener asociat al firmei de consultanţă EY din Singapore, care a comparat numerele cu cele din Hong Kong, care a acordat anul trecut opt licenţe din 33 de cereri.

Odată ce noii jucători vor intra pe piaţa din Singapore, aceştia pot demonstra un bilanţ al altor autorităţi de reglementare din Asia de Sud-Est atunci când aceste pieţe se vor deschide către băncile digitale, a spus Mittal. Totuşi, provocarea va fi demonstrarea rentabilităţii pe termen lung.

"Un lucru esenţial care trebuie remarcat este sustenabilitatea pe termen lung şi viabilitatea noilor bănci digitale, deoarece o mare parte din ele încă nu au devenit profitabile", a spus reprezentantul EY, adăugând: "în cazul unei crize economice, noile bănci digitale ar putea face faţă unor provocări operaţionale."

Compania Singapore Telecommunications Ltd. şi compania care oferă servicii de transport Grab au transmis că văd cereri din partea firmelor mici şi a persoanelor fizice care caută servicii bancare mai ieftine şi îmbunătăţite, potrivit directorilor firmelor. Totodată, compania de jocuri de noroc Razer intenţionează să vizeze clienţi mai tineri, inclusiv millenials. Ambele grupuri solicită licenţe bancare digitale complete.

Autoritatea Monetară din Singapore intenţionează să acorde până la două licenţe complete, care vor necesita un capital total de 1,5 miliarde de dolari din Singapore (1,1 miliarde de dolari) şi trebuie controlate de singaporieni. Beneficiarii vor avea dreptul să ofere o serie de servicii financiare, precum şi să depună depozite de la clienţii cu amănuntul.

Există până la trei permise digitale de comerţ cu ridicata, care sunt limitate la deservirea clienţilor corporate şi necesită un capital minim de 100 milioane dolari. Acestea vor fi deschise atât pentru solicitanţii locali, cât şi pentru cei străini.

Piaţa creditelor digitale din Asia de Sud-Est poate ajunge la 110 miliarde de dolari până în 2025, potrivit unui raport al Bain & Co., Google şi Temasek Holdings Pte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb