"Siretul" Paşcani nu dă dividende, dar acordă acţiuni gratuite

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 aprilie 2004

Acţionarii "Siretul" Paşcani au aprobat în cadrul Adunării Generale majorarea capitalului social al companiei cu 37,1 miliarde de lei, prin încorporarea parţială a rezervelor rezultate din profit. Valoarea nominală a acţiunilor aferente majorării este de 2.500 lei /acţiune. Acţionarii înregis-traţi la Registrul Acţionarilor la data de 11 mai vor primi, în cadrul acestei majorări, 0,6 acţiuni gratuite pentru o acţiune deţinută.

Acţionarii au aprobat totodată, în cadrul AGA de marţi, splitarea valorii nominale a acţiunilor de la 2.500 lei la 1.000 lei, data de înregistrare a splitării fiind 11 mai, anul curent. Data propusă pentru înregistrarea majorării de capital şi a splitării valorii nominale a fost 1 iunie, însă participanţii la Adunarea Generală au hotărît ca aceste operaţiuni să fie realizate la 11 mai.

"Siretul" Paşcani nu va acorda dividende pentru anul 2003. Acţionarii au hotărît ca sumele cuvenite cu titlu de dividend să fie utilizate pentru efectuarea de investiţii pe parcursul anului curent.

Societatea a realizat pe parcursul anului trecut o cifră de afaceri de 450,2 miliarde de lei, în creştere cu 11,3% faţă de nivelul înregistrat cu un an în urmă. Veniturile totale ale companiei s-au majorat cu 15,14% pînă la valoarea de 467,5 miliarde de lei, iar cheltuielile totale au crescut într-un ritm asemănător (15,7), pînă la nivelul de 447,1 miliarde de lei.

"Siretul" Paşcani a încheiat anul 2003 cu un profit brut de 20,4 miliarde de lei, cu 4,6% mai mare decît valoarea aferentă anului 2002.

Acţiunile societăţii sînt tranzacţionate la Bursa de Valori sub simbolul SRT. Lichiditatea şi preţul acestora au înregistrat o creştere semnificativă după dizolvarea "PAS Pivsir" Siretul, în august 2003. Această evoluţie a fost determinată de faptul că în urma desfiinţării Asociaţiei Salariaţilor, nici unul dintre acţionari nu deţinea mai mult de 5% din capitalul social al producătorului de textile din Paşcani. Astfel, pe piaţă a început o luptă între investitorii interesaţi de "Siretul", care doreau să intre în posesia unor pachete cît mai mari de acţiuni. Societatea are un capital social de 61,83 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2.500 lei. "Banca Transilvania" deţine 5% din capitalul social al "Siretul" Paşcani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb