Sistemul informatic unitar integrat din domeniul sănătăţii, aplicat până la sfârşitul anului

C.P.
Politică / 29 iulie 2010

Guvernul a analizat, în şedinţa de ieri, unele aspecte privind reforma în domeniul sănătăţii, parte integrantă a reformei statului, respectiv aplicarea sistemului informatic unitar integrat, introducerea cardului naţional de sănătate, a fişei electronice a pacientului şi a reţetei electronice, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

În acest context, premierul a precizat că la nivelul Guvernului s-a stabilit ca obiectiv politic de reformă, ca până la sfârşitul anului 2010 să fie finalizat la nivelul întregii ţări sistemul informatic unitar integrat în domeniul sănătăţii.

"Acest sistem informatic unitar integrat, aplicat în domeniul sănătăţii la toate farmaciile, la tot ce înseamnă interconectarea sistemului sanitar, împreună cu cardul naţional de sănătate, fişa electronică a pacientului şi reţeta electronică, vor aduce economii anuale de 300 de milioane de euro la bugetul de stat", a declarat Emil Boc.

"În plus, sistemul poate fi monitorizat cu privire la preţul cel mai bun, medicamentul cel mai potrivit, atât din punct de vedere al costului, cât şi din punct de vedere al tratamentului pentru fiecare pacient", a afirmat primul-ministru.

O altă decizie vizează introducerea cardului naţional de sănătate, după implementarea sistemului informatic unitar integrat. "Cardul naţional de sănătate va permite să avem pentru fiecare cetăţean un inventar complet a situaţiei medicale, prin simpla accesare a cardului. Românii nu vor mai fi obligaţi să meargă după o adeverinţă de la locul de muncă să demonstreze că au plătit contribuţia de sănătate când merg la spital sau contribuţia la pensie atunci când merg la Casa de Pensii sau de ajutoare sociale, ci, în mod automat, aceste contribuţii sunt reflectate pe card, fără a mai fi nevoie de o birocraţie suplimentară", a explicat primul-ministrul.

Până la sfârşitul anului 2011 va fi implementat cardul naţional de sănătate, alături de alte două proiecte importante: fişa electronică a pacientului şi reţeta electronică.

Pentru implementarea acestor proiecte, avem la dispoziţie 50 de milioane de euro din fonduri europene, a afirmat primul-ministru, arătând că mandatată pentru aplicarea lor a fost Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

"Până la sfârşitul anului 2010, va fi implementat sistemul informatic unitar integrat, iar până la sfârşitul anului 2011 va fi aplicat programul cardului naţional de sănătate, fişei electronice a pacientului şi reţetei electronice. Aceste decizii vor aduce economii de peste 300 milioane de euro pe an la Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate şi implicit, mai mulţi bani pentru sistemul sanitar şi pentru o mai bună dotare şi servicii în raport cu cetăţeanul", a declarat primul-ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb