SITUAŢIE FĂRĂ PRECEDENT Băsescu: "Discuţia cu Ponta a fost una liniştită, civilizată"

Ziarul BURSA #Politică / 4 decembrie 2013

"Refuzul meu de a semna memorandumul nu are nicio semnificaţie din punct de vedere al menţinerii acordului dintre România şi delegaţia FMI", a spus, aseară, Traian Băsescu.

Acordul dintre ţara noastră şi instituţiile internaţionale nu poate fi întrerupt decât dacă programul deraiază şi nu vor fi respectate criteriile macroeconomice asupra cărora părţile au convenit.

Preşedintele ţării a subliniat că, în discuţia sa cu premierul Victor Ponta, a insistat pe ideea de a se renunţa la taxa suplimentară pe combustibil.

"Insist să se facă tăierile de la ministerul domnului Dragnea (n.r. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Liviu Dragnea), pentru că sunt bani electorali destinaţi mobilizării primarilor pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Se pare că anumiţi primari numai aşa funcţionează, dacă primesc fisele în tonomat. În loc să facă această bătălie politică pentru introducerea unei taxe pe combustibil care va afecta întreaga Românie, premierul putea să-I pună pe primari să pregătească proiecte pe care să le finanţeze din bani europeni şi nu cu bani luaţi dintr-o taxă care ăi afectează atât de mult pe români".

Şeful ţării a mai precizat că va întoarce proiectul de buget în Parlament, făcând propuneri precise de unde să se taie astfel încât să ne încadrăm în deficitul stabilit şi să nu fie majorată fiscalitatea pe combustibil.

Traian Băsescu a subliniat că discuţia pe care a avut-o aseară cu premierul Victor Ponta, în prezenţa Guvernatorului Mugur Isărescu, ministrul Economiei Daniel Chiţoiu şi ministrul Bugetului Liviu Voinea, a fost una liniştită şi civilizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb