Slovenul Ceferin a fost reales în fruntea UEFA

Ziarul BURSA #Sport / 8 februarie 2019

Slovenul Aleksander Ceferin a fost reales în funcţia de preşedinte al UEFA cu ocazia Congresului confederaţiei europene organizat la Roma. Ceferin, în vârstă de 51 de ani, a fost ales în septembrie 2016 în locul francezului Michel Platini, suspendat de toate activităţile legate de fotbal.

Fiind singurul candidat la propria succesiune, Ceferin a fost reales în aplauzele asis­tenţei. Ceferin a făcut un scurt istoric al ascensiunii sale şi a exprimat, foarte pe scurt, câteva planuri de viitor: "Ce se va întâmpla acum? Este întrebarea pe care mulţi şi-au pus-o când am fost ales în urmă cu doi ani şi jumătate. Era o chestiune legitimă şi pertinentă şi mi-am pus-o şi eu. A fost un pic un salt în necunoscut. Fotbalul era lovit, în plan european şi mondial, de cea mai gravă criză de guvernanţă din istorie. Dar voi aţi acordat încrederea voastră unui cvasi-necunoscut. O criză este înainte de toate o ocazie unică pentru schimbare, pentru o schimbare în bine. Iar primul lucru pe care am dorit să-l facem şi l-am făcut a fost acela de a regăsi unitatea pierdută. UEFA va fi o sursă de idei constructive pentru FIFA şi nu o sursă de opoziţie. Noi suntem pregătiţi să lucrăm cu FIFA pentru ca fotbalul să rămână sportul numărul 1. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a avea un Mondial 2030 pe continentul nostru, după 12 ani de la marele succes care a fost Cupa Mondială din Rusia".

Există unele divergenţe între cele două foruri (FIFA şi UEFA) pe marginea unor proiecte, cum ar fi o Cupă Mondială a cluburilor lărgită de la 7 la 24 de echipe şi o Ligă mondială a Naţiunilor.

Echipa naţională de fotbal a coborât o poziţie faţă de luna precedentă, iar acum ocupă locul 25, cu un total de 1501 puncte, în clasamentul FIFA, din februarie.

Belgia a rămas pe prima poziţie, cu 1727 de puncte, campioana mondială Franţa este pe locul doi, cu 1726 de puncte, în timp ce Brazilia închide podiumul cu 1676 de puncte. Croaţia staţionează pe locul 4, cu 1636 de puncte, iar Anglia a rămas pe 5 cu 1631. Adversarele tricolorilor din grupa preliminară pentru Euro 2020, ocupă următoarele poziţii: locul 9 - Spania (1591 de puncte), locul 14 - Suedia (1560 de puncte), locul 48 - Norvegia (1425 de puncte), locul 97 - Insulele Feroe (1238 de puncte), locul 182 - Malta (926 de puncte). Echipa noastră va juca în luna martie primele partide din preliminariile Campionatului European din 2020. La 23 martie, tricolorii vor întâlni Suedia, în deplasare, iar la 26 martie vor juca împotriva reprezentativei Insulelor Feroe, pe teren propriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb